Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Mephike #64647 üzenetére

    Utánaolvasgatva a dolgoknak jól értem-e, hogy az olyan billentyűzet, ami hot-swappable, ott a switcheket forrasztás nélkül tudom cserélgetni? Esetlegesen egy célszerszám kell csak a switch kivételéhez, de nem kell forrasztópákával nekiesnem.
    Igen, jól, egy switch puller kell hozzá, ami lehet a feladatot jobban ellátó dedikált célszerszám vagy sima IC kiszedő olcsón. Az előbbinél kevésbé hatékony, az utóbbinál sokkal jobb az ilyen kupakleszedővel kombinált darab, 90%-ban ilyet használok, mert kényelmes és jó, aztán ha problémás a kapcsoló, akkor jön a Wuque.

    Erre a blue switchek a legjobbak?
    A kéknek nevezett switchek kattognak, de eléggé nagy eltérés van hangszínben és érzetben. A feladatra a clickbaros Kailh Box kapcsolókat tartják a legjobbnak, mint White, Jade vagy Navy. Ez utóbbiakat készen billentyűzetben nem kapod meg, nem Outemu hotswap esetében ellenben könnyű beletolni a billentyűzetbe.

    A három hotswap megoldás (Kailh socket, Outemu socket, Mill-Max) egyike sem tökéletes, az egyértelmű előnyön túl mindegyiknek vannak hátrányai a forrasztással szemben.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák