Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Sziasztok!

    Melóban szívok Microsoft Projecttel, meg nem mondom melyik verzió, talán a legújabb.

    Szóval van egy test plan. Van sok teszt amit felvittem projectbe, mondjuk 70. Vagyunk tesztelők, vannak tesztelendő berendezések (EUT, Equipment Under Test) és vannak tesztberendezések.
    Vannak sok passzív idővel rendelkező tesztek, ezeket felbontottam 3 taskra:
    - Elkezdés
    - folyamat
    - befejezés és dokumentálás
    Mivel az elkezdéshez és a befejezéshez emberi munka kell aki munkaidőben dolgozik, és lehet hogy valamilyen más eszköz is kell, mint magához a folyamathoz.
    Példa: 3 nap klímakamra, előtte és utána ellenörzés, az EUT végig kell, emberi munka és ellenőrző berendezés csak elkezdeni és befejezni, míg a folyamathoz kell a klímakamra és az EUT, és mehet munkaidőn kívül is. Ezt a 3 taskot összecsatoltam, időben egymásra épülnek. Na ezekből van 70.
    Van néhány teszt ami csak egy taskból áll, mert folyamatosan igényli az összes erőforrást amire szüksége van, de mondjuk csak 3 óra.
    Szóval a resource-ok:
    - 22 EUT, 2 féle
    - Pár tíz tesztberendezés
    - Néhány tesztelő
    Az összes teszt szépen föl van töltve, megvan már a szükséges tesztberendezés hozzá, rendeltem hozzá EUT-ot bár ez még változhat, de én azt hittem van valami autó scheduler hozzá, illetve van is de olyan hülyeségeket csinál, hiába vettem ki az erre vonatkozó pipát, hogy egy 1 órás taskot kettébont.
    Hogy lehet ezeket ilyen mélységben kezelni? Neten csak olyan primitív oktatóvideókat találok, hogy van 4 resouce, John, Jack, Jockey és Jim, egyik elvégzi az első taskot, másik a másikat, stb, és ezek egymásra épülnek, hát ezt egy óvodás is lerajzolja papírra, nekem több száz kényszerem van.
    Igazából vannak azonos célú erőforrások, pl mindegy egy tesztet melyik mérnök futtatja le és az is mindegy melyik klímakamrában. Ami tovább árnyalja a képet, hogy van olyan teszt ami után azon az EUT-on több resztet már nem lehet lefuttatni, mert roncsoló jellegű.

    [ Szerkesztve ]

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák