Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz inzsellér #91106 üzenetére

    Szerinted ha a 12mm f/1.4 árát sokalltam, akkor ezt megengedhetném magamnak? :D De ha még lenne is ennyi pénzem (objektívre), a mérete és tömege miatt akkor se biztos, hogy bevállalnám. Optikailag tökéletes lencse (lehet), de böszme nagy, főleg az MFT rendszerben.

    (#91105) Mercutio_: Ja, tudom, olvastam párszor róla itt a fórumban. Idővel jó lenne egy UWA is, de most elsősorban ilyen ekv. 24-28mm körüli "általános" nagylátókra gondoltam. Meg ugye ez is csak manuál fókuszos lenne. Bár ezzel akár még meg is tudnék barátkozni, és akkor már ott is van a Samyang/Rokinon 12mm f/2. 70k körül használtan nem rossz vétel.

    Tényleg olyan szörnyű az AF egy ilyen búszterezett Sigma/Tamron 17-50-nel? Fotóban és videóban is?

    (#91107) _q: Hát, arra én is kíváncsi leszek, hogy mire jutok a végén. :DDD Nekem mondjuk a cserélgetéssel nincs olyan sok bajom, de persze jobb lenne minél kevesebbel megoldani. Tetszene a 12-35 f/2.8, de nem tudom, hogy ér-e annyit, amennyire kerül. A tele végén szuper az f/2.8, de a nagylátó végén nem sokkal világosabb, mint a 12-60-asom (f/3.5), holott most épp arra lenne leginkább szükségem. Ezért nézegetem ezeket az f/2 és az alatti wide angle lencséket.

    Egyébként a kevesebb cserére megoldás lehet még egy váz, mondjuk egy kicsi és olcsó GX80. Ha lenne pár olyan melóm, ahova kellene a két gép (vagy több obi szimultán használata), akkor azonnal vennék egyet használtan. Szerintem nagyon megéri az árát. :K

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák