Új hozzászólás Aktív témák

  • un2112

    tag

    Sziasztok!
    Gondolkodom egy speed booster vagy ilyesmi beszerzésén, főleg nagy látószögű obik miatt. A Metabones túl drága nekem, Roxsen és Zhongyi Mitakon nevű bigyókat nézegettem, és azt szeretném kérdezni attól, aki ért hozzá, hogy:
    - jól értem, hogy olyan obikon, amiknek nincs rekeszállító gyűrűje (aka aperture ring), nem tudok majd rekeszt állítani, ergo kiesik minden Canon EF/EOS és Nikon G obi? (Mondjuk a Zhongyinál azt írják, hogy jön rekeszgyűrűs verzió Nikonhoz, a Roxsen pedig válaszolt is, mikor megkérdeztem, hogy az övékén úgy van. De számottevő tesztet még nem láttam. Ebay-en, Alin látni még rakat másféle "márkát", de a jóisten se tudja, azok milyenek... Pl. a Pixco nevűből van Canon EF-re rekeszgyűrűs verzió, de ami kevés fórumos bejegyzést találtam róla, az elég vegyes.)
    - láttam aztán olyat, hogy FotodioX Excell+1, de azt eléggé szidják, hogy f/2.8 alatt cudar,
    - vagy próbálkozzak inkább a Commlite vagy Kipon adapterekkel, amiket jóval drágábban (75-80 ezer Ft körüli áron) adnak, viszont van bennük elektronikus átvitel? A Commlite-ról azt írják, nincs autófókusz, de van elektronikus rekeszállítás.

    Van bárkinek ezekkel tapasztalata?

    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák