Új hozzászólás Aktív témák

  • vence

    junior tag

    válasz erahurka #186003 üzenetére

    Az alsóközépkategóriában egy olyan készüléket tudok, ami nagyjából megfelel a felvázolt alapkövetelményeknek, ez az egyébként nagyon népszerű Moto G54 Power 5G.
    Azért necces, mert "csak" 8 MP-es ultraszéles van benne,
    DE! autófókusszal, ami egyébként nagyon ritka az UW-lencséknél, mert annál nem használják, ill a jellegéből adódóan nem igazán használható. Akkor teszik bele mostanában, ha ezt a kamerát használja a teló a makro felvételekhez is, mert annál van igazán értelme az AF-nak. Ez most 80 eFt körül kapható és elérhető mind a 3 nagy szolgáltatónál is, (ill. talán inkább kettőnél).
    Ez egyébként egy tényleg jól sikerült teló, az általad nem említett szempontokból is, memória, OS, akku, általános minőség stb.
    Egyébként Európa nagyrészén egy butább és olcsóbb változatát árulják, amiben pl. már pont nincs benne az elvárt ultraszéles lencse, helyette 1 gyengébb, korlátozottan használható, 2 MP-es makró kamera van!!
    Szóval nem igazán könnyű egy hasonló, jól kiegyensúlyozott csomagot kínáló középkategóriás telót találni, mert vmiben biztos, hogy nagyobb kompromisszumot kell kötni.
    Tele-kamerákat pedig már csak a jóval drágább készülékekben lehet találni, mert a középkategóriában megy a spórolás és már a 2+1 kamera-felállás az általános és abba ugye nem fér bele a tele-foto.

    A teljes kívánságlistádnak (és remélhetőleg még sokkal többnek is)
    a hetekben érkező Motorola Edge 50 PRO felelne meg, amiben lesz tele-kamera és jó pár újdonság is. Így még nem lehet tudni, hogy mennyire válik be a gyakorlatban, de elméletileg, a spec. alapján nagyon érdekes lehet a számodra is.
    Érdemes figyelni, de az árazása még elég bizonytalan, akár 600 € fölött is indulhat az olasz design, nőies, egyedi gyöngyszín-mintás verziója, igaz bőséges átlag, feletti (12-512GB) memóriával.
    Egyébként sok dologban, mint pl. a kijelző, átlag feletti tulajdonságokkal rendelkezik, szóval bőven felső-középkategóriás a hardver is. És viszonylag modern a rendszer-chip is, mert manapság sajnos ez sem természetes. Szóval, mindezért egy 500 € körüli indulóár, kicsivel szerényebb memóriakiépítéssel is, már jónak számítana ... de pár nap/hét múlva már többet tudunk.

    A neten folyamatosan jönnek az új információk, Ytube-videók, az eladók EU-weboldalai.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák