Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz blattida #29920 üzenetére

    Ettől még rosszabb az adatbázis alapú felismerése, mint a bitdefenderé. Ami nem is meglepő, hiszen az oem bd motor+adatbázis nem egyenlő a gyári bd motor+adatbázissal. Elég sokat tesztelem az emsi cuccait, nagyon jól tudom, hogy miről beszélek.
    Köszi a kiegészítést, ezt jó tudni. Én tesztelés címszó alatt nem vírusmintákkal foglalkoztam, hanem arra fókuszáltam, mennyire illik bele a program a mindennapi felhasználásomba. Így például hiába az a közvélekedés, hogy a Comodo tűzfala sokat kérdez, azzal nekem semmi problémám nem volt, míg a csendesebbnek tartott Privatefirewall mindössze egy órát volt a gépemen (jónak tűnt, aztán megpróbáltam Qt Creatorban lefordítani egy projektet), mert nem tudtam beállítani elviselhetően csendesre.

    A viselkedés blokkoló (BB) is egy hips, csak kevesebb képességgel és kisebb hatókörrel rendelkezik.
    Annyiban igen, hogy ugyanazon támadástípusok ellen véd, de más filozófia mentén működnek. Egy HIPS minden gyanús eseményre ugrik és kérdez (vagy használ egy korábban rögzített szabályt). Egy BB ellenben némi heurisztikát is alkalmazó szabályrendszer alapján dönti el, mi a gyanús számára, azaz lehet, hogy akár tucatnyi, egy HIPS által gyanúsnak ítélt esemény együttes létrejötte kell ahhoz, hogy a BB gyanakodni kezdjen és lépjen. Nekem a HIPS megközelítése szimpatikusabb, míg egy BB egy átlagfelhasználónak, mert kevesebbet zaklatja.

    scott_free: akkor az új, integrált EIS kevesebbet fog tudni, mint a mostani EAM+OA pack?
    Elvileg igen, mármint klasszikus HIPS nem lesz benne, de néhol kicsit máshogyan, néhol kicsit kevesebbet nyújtva a BB kiváltja a helyét. Ha ez neked kevés, akkor gyártói ajánlásra a jövőben is lehet használni EAM+OA párost. Én még nem tudom, mit lépek, a mostani EIS9 béta a tűzfal nyűgjei miatt nem alkalmas a tapasztalat levonására, így csak a végleges megjelenése után döntök, de úgy néz ki, marad az EAM+OA.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák