Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    Más is találkozott már Avast esetén mikroakadásokkal médialejátszás közben? Kaspersky után megváltás volt kipróbálni, alig eszi a gépet, de idővel sajnos itt is kijöttek problémák, most kereshetek másik utódot. Két gépen teszteltem, mindegyiken Windows 8 x64 futott eleinte (az egyiket tesztelés közben teljes újratelepítéssel lecseréltem 8.1-re).

    Az egyik nagy probléma az, volt, hogy az egyik (éppen a főleg fejlesztésre használt) gépen DeepScreen sokszor félrement, és a futtatott folyamat beragadt a szülővel együtt úgy, hogy csak újraindítással lehetett eltüntet őket (ez egy komplett Visual Studióból futtatás esetén annyira nem poén).

    A másik, sokkal nagyobb probléma a médialejátszás volt. Közvetlenül boot után minden rendben ment, pár óra vagy egy hibernálás után kezdett elromlani, és jöttek az akadások, pattogások akkor is, ha a lejátszóprogramon kívül más nem futott (és persze a háttérfolyamatok). Jelentkezik USB-s hangkártyán (sűrűbben) és az alaplapin (ritkábban), zenehallgatáskor (foobar), videólejátszásnál (MPC-HC) és YouTube nézése közben is. Az Avast és később a Windows újratelepítés sem oldotta meg a problémát: az utóbbinál a minimálisan szükséges programokat feltelepítve ismét előjött a jelenség.

    Teszek még egy próbát a Bitdefenderrel (azt korábban már kihúztam egy hálózati probléma és a családtagok számára fontosabb magyar felület hiánya miatt), aztán lehet, hogy az összes nyűgje ellenére Kaspersky hosszabbítás lesz a vége.

    A Windows újratelepítés előtt tettem egy próbát az Emsisofttal, mókás volt, hogy egy általam írt és forráskódból fordított programban konkrét vírust talált (tehát nem a heurisztika ugrott rá), eléggé csúnya false positive.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák