Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #65970 üzenetére

    Ez a hosszú támogatási idő akkor is cégeknél fontos. Nem azt mondom, hogy csak cégeknek jó, de random mezei otthoni desktop usernek semmivel nem lesz instabilabb a .10-es ág sem. Nem dísznek meg tesztelésnek adják csak ki.

    A friss verziók meg nem csak új hardvernél lehetnek fontosak. Hanem ha pl. nincs meg valami a disztró tárolójában, és nincs hozzá flatpak/snap csomag sem, hanem fordítani kell fkódból pl..

    Persze nem azt mondom, hogy ha valaki problémába fut, akkor arra nem jelenthet megoldást a .04-es ág vagy egy LTS verzió használata, hanem azt, hogy ha nincs alapvető probléma, akkor nem kell ragaszkodni a régebbi verziókhoz.

    Egyébként meg ez az LTS mánia meg egy rossz, Windowsról maradt szokás. A felhasználók megszokták, hogy Windows alatt a kiadási ciklusok sok évesek. A Linux viszont a fokozatos változásról, fejlődésről szól. Lehet persze LTS verziókkal Windowsként is használni, csak kérdés valóban jó ötlet-e. Aki ehhez ragaszkodik, szerintem a Linux legjobb oldaláról marad le.

    Amíg én Ubrokákat használtam, addig nekem nem volt bajom a .10-es verziókkal sem. Azok is tették a dolgukat, mint a .04-esek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák