Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Geri89 #13804 üzenetére

    Olyan ledszalagot válassz, amin sűrűbben vannak a diódák. Közel lesz a szalag a falhoz és így homogénebb a megvilágítás. 60 led/méter még lehet, hogy kevés, inkább 120 led/méter. Mondjuk, 2835/120, vagy 3528/120.
    5 méteres tekercsben árulják, ami a kb 11 métert illetően 2, vagy 3 tekercset jelent.
    A ledszalag névleges fogyasztása * mennyisége * 1,2 legyen a tápegység méretének megválasztása.
    A 11 méter mindenképpen eléri azt teljes hosszt, amit érdemes mindkét végén betáplálni. Úgy számolj, hogy kb 25W-onként tápláld be.
    Tápegységből van 400 W-os is, az bőven kiszolgál. Passzív házas tápegységből 200 W a max, attól nagyobbakra már tesznek aktív hűtést. Fém házas tápot vennék, több garit adnak rá.
    RGB vezérlőből 6 A (3×2 A) szokott lenni a sztenderd, ha ez kevés, akkor tehetsz jelerősítőt. Vagy kereshetsz nagyobb teljesítményű vezérlőt, pl 3×4=12 A-es is van még értelmes áron.
    Az infra vezérlőkhöz optikai rálátás kell, a rádiósok drágábbak, de akár szekrény mögé teheted a vezérlőket.
    A díszlécbe mindenképp tennék valamilyen aluprofilt is a hűtés végett. A lednek a legnagyobb ellensége a hő. Nem kell búrásnak lennie, egy porszívó kis körkefével elég a tisztításhoz, portalanításhoz.
    A szalag mellett el tudod vinni a plusz betápláláshoz szükséges vezetéket, és egy kábelcsatornában több vezeték is fel tud menni. ;)

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák