Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz nandow #10604 üzenetére

    nandow (#10604):
    Igen, a 3528-as szerintem nagyon kell, de azt is nézd, hogy én félig áteresztő búrával használom. Sok mindentől függ, hogy nálatok elegendő lesz-e. Ha van fő fényforrás is a konyhában, ha sok a világos felület és ha nem a "dekor" szalagot alkalmazol, akkor szerintem elég lehet a 3528/120-as szalag opál diffúzorral is.

    mzso (#10607):
    Igen, igazad van. Nem véletlenül csúsztattam opál búrát az alu profilba. A "többszörös árnyékképződést" is megoldja. A led világításnál tipikus, hogyha fényében mozog valami, akkor többet látunk belőle. :D Persze akkor, ha nincs szétszórva a fénye. Elég zavaró és becsapós tud lenni. Mint valami stroboszkóp. Valószínű, hogy ez csak a PWM-meghajtású led fényforrásokra igaz. (Boncoljuk a témát?)

    Még annyit, hogy led fénye alapvetően nem természetes, ha fogalmazhatok így, ezért nem optimális fényforrás a szemnek és az agynak. Ez tény, de nem biztos, hogy szeretnék róla vitázni. :) Igazából én hagyományos- és halogén izzó-párti vagyok, annak ellenére, hogy mindössze néhány százalékos a hatásfokuk. Bár a transzformátoros, CRI halogének már "B" energiaosztályúak, de ezek nem tudom hol vannak, mennyibe fognak kerülni. Mindenesetre fő fénynek sehová nem raknék ledet, csak garázsba, kültérre, ahol csak rövid ideig "fürdőzünk" benne.

    [ Szerkesztve ]

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák