Aktív témák

  • gejala

    őstag

    válasz ALI_G #3414 üzenetére

    Tévében ugyanannyiba kerül mindkét típussal szerelt. Monitorral ne hasonlítsd össze őket, mert teljesen más kategória a két dolog, képminőségben is.
    Ha SPVA monitorod van, akkor könnyen meg tudod nézni a black crusht. Keress filmben egy olyan részt, ahol sok a fekete (pl. öltöny stb.), és nézd meg éles szögből. Sokkal több részlet fog látszani, mint szemből, persze a képminőség is rosszabb lesz. Tévén persze több, mint valószínű, hogy kevesebb black crush lesz, de lesz (nekem pl. a Casino Royale-ban van az egyik kedvenc részem, a vonaton Bond öltönye szemből majdnem teljesen egyszínű fekete, a hajtás szinte egyáltalán nem látszik rajta - IPS panelon látszik, de közel sem lesz olyan jó a kontraszt).

    szerk:
    Itt van két kép.
    [link] Ez a kép jó gamma/black crush tesztre. Nézd meg, hogy a vonattól jobbra levő fekete részen mennyire látszanak a függőleges csíkok.
    [link] Itt azt nézd meg, hogy a bekarikázott részen mennyi részlet látszik, nem olvadnak-e be egyszínű feketébe.

    Sony elég megbízhatóan ugyanazt a panelt rakja egy adott típusba, ennek fórumokban biztos utána lehet nézni.
    Samsung minden modellbe rak mindenféle panelt, de a tévék oldalán a matricára rá van írva, hogy SQ vagy AA (más panel kerülendő alapvetően), illetve hátul a jobb felső részen be lehet látni a réseken, ott rajta van a pontos paneltípus is. Dobozról sajnos nem lehet megállapítani.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák