Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz BBéci #16860 üzenetére

    Majd mindegyiket lehet, közelébe biztos. Ennek ellenére valószínűleg érezted már, hogy hiába a kalibrálás, az összképet nézve mégis túl LCD-s a hatás, indokolatlanul élénk néhány árnyalat. Ez tetten érhető a GeneraL_XTX által említett LW5500nál, ha összehasonlítod a tavalyi év másik két slágertermékével (EX720, D6500). Mindháromnak kiváló a 2D-s képe, jól kalibrálhatóak, számomra mégis az LW IPS színei állnak legközelebb a természeteshez. A másik kettőnél nemegyszer megfigyelhető a tipikusan LCD-s tolakodó színvilág, ami valakit zavar, egyeseknek meg bejön. 2D-s összképet
    vizsgálva nem látok hátrányt az említett kettővel szemben. Mért adatok szerint Samu 2600:1, LG 1005:1-hez kontraszttal.

    A fekete már más kérdés, azzal egyetértek, hogy a plazmás szemednek nem kielégítő egyik IPS panellel szerelt tévé sem, bár így nézve a többi is kívánni valót hagy maga után.

    Érdekesség az említett oldalon a 2 tesztelt új Samu jövevény: Samsung UN40EH5000/UN40EH6000. A kisebbik szinte minden téren rendesen ráver a nagyobbikra.
    Plusz érdemes a 3 tárgyalt tévét összevetni a színek tesztben szereplő értékelését figyelve, főleg az összegzésnél :-)

    Azt még hozzátenném a linkelt LG teszthez, hogy az induló ára $1800. Legye bármilyen jó, vagy rossz, ennyit semmiképpen ér egy 47"-os tévé. Megjegyezném még, hogy a tapasztalataim a tavalyi típusokról szólnak, idén sok minden változhat, mint ahogy a kicsi Samu példája mutatja.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák