- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
Aktív témák
-
laszlo168
senior tag
válasz szimszonos #11301 üzenetére
Én már hozzá se szólok ehez a távolság témához, ha valaki közelről akarja nézni, hát nézze.
Majd 5 év múlva meg csodálkozik, miért is romlik ilyen gyorsan a látása. -
ThorsHUN
őstag
Ez a vita teljesen ertelmetlen.
A tavolsagot felbontasonkent hatarozzak meg. Egy kis nappaliba (ha csak nem folyamatosan HD tartalmak mennek rajta) nem erdemes nagy kepernyoju TVt venni, mert az SD adas ronda lesz rajta. (Azert ulsz messze, hogy ne lasd meg a kozelebbrol lathato hibakat).
A fullHDnel meg azert javasoljak a kozelebb ulest, hogy lasd a csak fullHD reszletessegnel lathato reszleteket, de meg eppen be tudd fogni az egesz kepernyot. Elvileg. Bar en is csak beleolvasasilag vagyok jartas a temaban Magyaran sehogy.OFF:
Az ekezetek elhagyasa miatt kotekedni meg mar mar szemelyeskedesnek is beilloNekem egy mas temaju kerdesem lenne:
LGbol a 42LK530 es a 42LV4500 kozott 23K Ft van. Megeri a kulonbseget a LEDes TV vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
kuszal
tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy Samsung LE40D550 LCD TV-t melynek a mostani ára 125-130 000 HUF körül mozog de szükségem lenne pár tanácsra hogy megéri-e ezt megvenni vagy esetleg egy másik típust keressek (ha másik típus akkor esetleges opciókat írhatnátok ilyen árban és 100cm körüli képátlóval márka lehet LG vagy egyéb), az ár jónak tűnik de lehet hogy van ettől jobb is.
TV és DVD nézésre szeretném használni és esetleg videojátékozásra de semmi egyéb,
Segítségeteket köszönöm,
CsabaAzt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?
-
válasz Viktoár #11296 üzenetére
Elötted is szívesen egymásnak ugrottak....
A TVvásárlásodhoz még annyit tennék hozzá, hogy az előfizetésedtől is függ. Pl. ha digi-kábeles vagy, akkor legyen benne dvb-c tuner. Ekkor nem kell hozzá külön box. Sztem ez praktikusabb szempont, minthogy 37, vagy 42 colon látod meg a ...
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kiki22
senior tag
sziasztok4az volna a kerdesem milyen tv erdemes mostansag gondolkodni ? 50 es feletti atmeroju tvk erdeklenek .valszotokat elore is koszonom
-
kiki22
senior tag
válasz nightshadow #11312 üzenetére
bocsi rosszul fogalmaztam.50" es felette ...
-
tataboy
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodom a TV vásárláson,nem tudom eldönteni hogy milyen legyen a nyerő.
Na szóval kb. 4-5 méterről nézném a tv-t nappaliban,elsősorban meccseket,meg hétköznapi idióta műsorokat (barátok közt)meg hasonlóak amiket a család néz,másodsorban blue-ray filmeket Dune médialejátszóról,meg lenne kis xbox360 játékra.
A nagyság az biztos legalább 37"felett,árban 250ezerig,de típusban segítsetek nekem,köszönöm!Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!
-
Denyiro
tag
Egy dolog biztos, aki kételkedik a nézési távolság és képátmérő kapcsolata dologban annak javaslom látogasson meg mondjuk egy MM üzletet ahol több méretű televízió van kiállítva. Érzékelni fogja a különbséget nagyobb felontású képi tartalmak esetében.
Esetemben ez megtörtént és felkerestem én is csak én konkrétan plazmákat nézegettem. Egy 42"-os HD Ready Pana C3-at és egy 42"-os Full-HD U30-as Pana készüléket tudtam egymás közelségéből kifolyólag összehasonlítani. A C3-ason sima tv adás ment, annak jót tett a távolság de a másikon (gondolom gyári demóanyag ment rajta: kutyatáncoltatás) valami jobbfajta video mehetett, mert olyan tűéles volt a képe, hogy szinte lemászott a képernyőről -az erős bolti fényár ellenére is- közelebb menve hozzá még élvezetesebb volt a részletgazdagsága miatt. Szóval ha másnak nem is de legalább a saját szemünknek próbáljunk hinni.Denyiro
-
gulyasa
őstag
-
-
Todd82
csendes tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni TV vásárlással kapcsolatban.
Két készülék közül szeretnék választani:
-Panasonic tx-l32c3e
vagy
-Samsung le32d450g1.A fenti kép típusról szeretnék tapasztalatokat, véleményt kérni. Természetesen ha ezen az áron érdemesebb más gyártó készülékét megvásárolni, akkor azon javaslatokat is szívesen fogadom.
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv.
-
dh66e
veterán
válasz Viktoár #11319 üzenetére
Egykutya mind ebben a szegmensben nagyot nem lőhetsz mellé főleg ha személyesen is jobbnak látod.Azt is tudnod kell hogy ők a kifutott termékekből is leginkább a nagyon kifutott cuccokat veszik raklap számra.Neten less utána a típus alapján nehogy valami széria hiba miatt -amiről nem tudsz most- verd a fejed a falba.Garanciára azért kérdezz rá,minimum 2 év legyen de inkább több.
-
Denyiro
tag
Igen, szerintem a tudatos vásárló aki nagyobb összeget ad ki egy olyan fogyasztási cikkre, amivel akár több éven keresztül fog szembesülni az előtte igyekszik körbenézni a kapható termékek között és a rendelkezésre álló anyagi forrásából törekszik a legjobbat választani. Egy ideje már nézelődöm én is ha a közeledő cserére kerül sor akkor az árához mérten kellően jó készüléket szerezzek be.
Jelenleg a plazma felé húzok, mivel a 42"-os C3 ára kellően baráti és szép a képe is de egyenlőre kivárok, hátha az idő nekem dolgozik.
Nomeg szeretném elkápráztatni a szüleimet is hadd lássák van új a nap alatt. Persze előtte azért a bejáratás nyűgén még át kell majd esnem a televízióval ha a plazma technológiát választom de utána már a ghostolásra sem lesz mégúgysem hajlamos.
Ami fontos még az az állítólagos őszi 16:9-es képarányra átállás. Akkor talán kevésbé lesz gond azokkal a fránya ki bizbazokkal, amelyek ellenségei a plazmának[ Szerkesztve ]
Denyiro
-
törölt tag
válasz nightshadow #11325 üzenetére
Köszi!
Volt Pólus Róna, Auchan helyén... -
gulyasa
őstag
válasz #09634560 #11327 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat.
Az Auchan csak a Polus Róna egy része és nem az Auchan helyén lesz a kecskeméti MM, hanem a Polus valamelyik másik kihasználatlan részében.
Már rég jártam arrafelé, ha jól sejtem, az évekkel ezelőtt bezárt multiplex helyén lesz, de van még pár kiürített hely azon kívül is (a volt multiplex melletti bezárt játékterem, "kifőzdék" vagy a Polusban megszűnt Fresnapf helye, stb...)Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
kiss-csaba
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan masina kellene, amit:
90% számítógépezésre használok, főleg internet (PC-vel lenne összekötve)
9% UPC analóg kábeltv
1% filmnézésA kanapé távolság a tévétől: 2,5 - 3 méter!
Milyen cuccot ajánlanátok amin jól láthatom a prohardver fórum szövegét ilyen távolságból!?
Egyébként jó szemem van, most 17 colos LG monitort nézek 1 méter távolságból 1280x1024 felbontással. Kicsit apró, de ehhez szoktam már néhány éve.
Egy másik szempont pedig az lenne, hogy tudjak mindig tv-t nézni rajta, akkor esetleg feljebb menne a 9% tévézés 19%-ra!
Ehhez kapcsolódóan kérdezném, hogy ha az antenna csatlakozóba már be van dugva a UPC koax, akkor a DVB-T antennát hova dugjam? Vagy jön antenna nélkül is az adás? Bp. 13. ker. Lehel tér.Kipróbáltam egy WANDTV usb stickes cuccal, de még az erkélyen is akad a kép több másodpercet. Igaz, nem valami profi szerkezet, csak kölcsönkértem, és állítólag még nem volt olyan hely ahol jó lett volna az adás.
Elképzelhető, hogy a Tv-be szerelt vevő sokkal érzékenyebb, és megy extra antenna nélkül is?
-
gulyasa
őstag
válasz kiss-csaba #11331 üzenetére
A helyzet a következő:
Vagy UPC kábelt használsz, vagy mindigtévét (ez utóbbit az analógokkal együtt - m1, retekklub, TV2, esetleg helyi adás). A kettő együtt nem megy.
Ha jól tudom, habár létezik olyan megoldás, ahol egy "dobozba" be lehet kötni a kettőt és abból meg egy koax a tévébe, de valójában ott is csak az egyik megy egyszerre, a "dobozon" kell átkapcsolni a kívánt adástípusra.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Toto00
tag
Hali!
A kérdésem az lenne h van egy Samsung LE-46C530 TV-m és van benne egy PC/DVI audio bemenet. kérdésem az lenne h ez a bemenet optikai bemenetként is működik? mármint ha a notebook SPDIF kimenetén optikai jack dugóval viszem át a hangot erre a bemenetre akkor az úgy működni fog vajon? és rendesen digitális jelet fog átvinni + 5.1 hangot? -
junior11
veterán
Sziasztok, láttam már vki élőben a Panasonic TX-L42E30E tévét? Vélemény? Milyen a képminőség? Fontos lenne...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
vlevi
nagyúr
válasz kiss-csaba #11331 üzenetére
"9% UPC analóg kábeltv"
Már csak a képminőség miatt is érdemes átváltani digitális csomagra, még akkor is, ha nem HD, csak SCART csatlakozós SD adás. Ráadásul felszabadul a koax bemenet, dughatod bele a mindig antennát. Mert antenna az kell, csak azt mindíg elfelejtik mondani. -
törölt tag
válasz szimszonos #11330 üzenetére
Az az igazság, hogy BBécinek mindnben igaza volt. Azt nem vagytok képesek felfogni, hogy a full HD előnyeit egyszerűen nem lehet látni egy 42 colos TV-n 2 méterről vagy távolabbról. Azaz tök mindegy, hogy 720p vagy 1080 a film felbontása, nem tudsz különbséget tenni olyan távolságból, elvesznek a részletek. A moziélményről már nem is beszélve.
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #11338 üzenetére
Igen, tudom. De a néhány teszt, amit olvastam róla, nem írt rosszat a képminőségről. Azért szeretnék róla minél többet megtudni...
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #11341 üzenetére
A digitalversus-on ritka ami jó TV. Eddig az E30 az egyik favoritom, a másik a Sony EX720, melyet többször láttam is. Legjobban viszont az NX720 tetszik, csak az ára...
-
nightshadow
veterán
válasz junior11 #11342 üzenetére
A digitalversus-on ritka ami jó TV.
Ahhoz képest, mindkét tv, az EX720, illetve az NX720 is 5 csillagot kapott volna, csak mindkét esetben elvesztettek 1 csillagot a 3D-ben tapasztalható erős crosstalk (tehát nem a 2D képe) miatt. Ráadásul mindkét tévének 4000:1 fölött van a kontrasztja.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Toto00 #11347 üzenetére
Ha a notiból HDMI-n vinnéd a képet és a hangot a tévébe, onnan optikain csak sztereóban menne tovább az erősítőbe, ami nem az igazi. Más digitális bemenet nincs a tévéken.
Megpróbálkozhatsz optikai közösítővel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Toto00 #11349 üzenetére
A tévé kezelési könyvében biztosan benne van.
Szerintem analóg bemenetet jelent, de ebben nem vagyok biztos, sosem volt DVI-s eszközöm.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest