Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Lacix29 #2559 üzenetére

    Ahogy az várható volt, az LG is "válaszol" a Samsuing LED-es F96-osára.... Csakhát a kérdés, hogy milyen áron jön.

    A mihez tartás végett a Samu LED-es F96-osából nincs is 46"-osnál kisebb, sőt, európában szinte csak az 52" és a 70" modellből jutott, az angol AVForumon sírnak is az emberek, hogy a 46"-os modell ritka mint a fehér holló. Az nem túl jó hír, hogy az LG is 47-es modellt jelentett be.

    Tudni kell, hogy ezek az új a LED-es TV-k régiókra osztják a képet, és ezekben a régiókban lévő ledek fényerejét külön tudják szabályozni. Ez jó, mert ha a kép egyik részén sötét, a másikon világos tónusú a kép, akkor az adott régiók fényereje ennek megfelelően változhat. A hagyományos LCD TV-knél ugye nem így működött, ott az egész kép fényereje változik mindenképpen. A LED-es megoldásnak is van persze gondja, lévén azáltal, hogy a régiók fényereje adott, az adott területen tehát nem lehet már tovább trükközni, ha egy fekete háttér előtt van egy fehér dolog (mondjuk egy egérmutató fekete hátterű asztalon), akkor az adott régióban a fekete az világosabb lesz, mint a szomszédos, teljesen fekete régiók. Itt egy kép az angol HDTVTest.co.uk oldalról, ami ezt prezentálja. Persze ki lehet kapcsolni a régiók eltérő fényerejét, és egységes fényerőt használni, de akkor a LED-es háttérvilágításnak pontosan nulla előnye marad a hagyományossal szemben e téren.

    A kérdés inkább az, hogy mikor fog leszivárogni a normális árrégiókba a LED technológia. Remélhetőelg az F96 és majd az LG75 is alapos áresésnek lesz tanuja, csakhát az még sok idő. Emlékeztetőleg tavaly az újdonság FullHD-s F71-es Samu is 700-800e Ft-s áron nyitott, ma meg 330e Ft-ért vágják már az ember után. Valószinüleg egy év múlva a LED-es FullHD LCD TV-k ára is hasonló zuhanásba megy át.

    Apropó, az LG egy másik modellt is bejelentett, a hagyományos panelű LG71-est. Ez annyiban lesz különleges, hogy Wi-fi kapcsolattal rendelkezik, és képes lesz Wi-Fi-n keresztül lejátszani videókat a számítógépről. Azt hiszem eljött a HTPC-k hanyatlása... :)

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Aktív témák