Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Kozmalt #2834 üzenetére

    Kamerasvenkelés közben inkább a kép jellegzetes akadása szokott jelentkezni, amit a videóanyag frissítése és a képfrissítés különbözősége okoz, bár elképzelhető, hogy nálad is ez okoz valami gondot.

    Mivel ez egy HD-ready TV, ha jól látom, 1366x768-as kijelzővel, a PC kimenetet is annyira kellene beállítani 50p és 60p Hz-en is kipróbálni.

    UPC box menüjében a 720p vagy 1080p beállítás jöhetne szóba, amiről sokan azt hiszik, hogy HD-ready TV-hez 720p való, ez a beállítás azonban feleslegesen szűkíti le az átvitelt 720 soros üzemmódra, holott a kijelző 768 soros. Ezért jobb ilyenkor az 1080p beállítás, valamivel részletesebb képet adhat, a TV nyilván azt is fel tudja dolgozni és a kijelzőhöz átméretezni, hiszen azért HD-ready (ezt azért emelem ki, mert többször találkoztam fórumon olyan tévhittel, akik úgy gondolták, hogy HD-ready TV-re csak 720p mehet.) Az 50 Hz kimenet beállítása itt adja magát, mivel a TV adás nálunk PAL rendszerben megy.

    LCD TV-nél a PC-kimenet 24 Hz beállítása (ami elvileg illeszkedne egy 24p mozihoz) nekem legalábbis nem jött be a gyakorlatban, mert akadt a kép, de ez TV-függő is lehet. 50p vagy 60p beállításon viszont nem szokott akadni.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák