Új hozzászólás Aktív témák

  • buldog-bódog

    csendes tag

    válasz boeing707 #2697 üzenetére

    S még egy dolog: az R-410 rendszert kizárólag az SZA használta. Kizárásos alapon: elképzelhető, hogy az antennák esetleg selejtes darabok lehettek. S a gaz ellenség megtévesztésére szolgáltak. Lengyel barátainknál van egy "3003" objektum, amely földfelszín feletti kialakítása majdnem megegyezik a Pécel-i objektuméval, nem kizárt, hogy azt is híradó bázisnak nevezték.

    Sziasztok, és még egyszer boldog Karácsonyt!
    De a lényegre térve: Igaz én soha nem jártam Pécelen, de az itteni hozzászólásokból kezd bennem is kialakulni egy olyan kép, hogy ez valaminek a valamilye volt, vagy csak egyszerű csali, bár ez egy kicsit költséges lett volna.
    Lacc hozzászólásához: valóban közvetlen a 35.sz. főút mellett volt ez a bázis. (ezt a Fórum kezdetén már tárgyaltuk). kkoriban munkavégzés végett sűrűn megfordultam arra.
    Polgár, Görbeháza, Hajdúnánás, és a környező tanyák. Akkoriban ezt a helybeliek a debreceni repülőtér radarjának tartották, vagy legalább is ez volt elhintve, hogy ne kérdezősködjenek. Ebbe mindenki bele volt nyugodva.
    Azóta többször is megfordultam arra, direkt azzel a számdékkal, hogy a helyet megtalálom, de annyira megváltoztatták a tájat az M3/35 autópályák építésével, valamint a 35.sz. főút áthelyezésével, hogy a keresést feladtam. A hely, Polgár és Görbeháza között volt, egy kettős kanyarnál.
    De milyen a véletlen. A tavasszal találkoztam egy hajdúnánási személlyel, aki járt benn annak idején a barakk, ill. konténer városban, ahogyan Ő nevezte. Beszélni nem akart, de bízom benne, hogy jövőre "feloldódik". Idősebb ember, igyekezni kell! :-((
    Más: szintén a véletlen hozott össze egy olyan személlyel "fenn" Zemplénben, aki két BARS állomás építésében, szerelésében részt vett. Sajnos Ő is szűkszavú volt, de bizok az építő segítségében!
    Egyenlőre ennyi.
    -d-

    Ezeket a dolgokat nem azért írtuk le, hogy elhiggyék, hanem hogy tudják.

Új hozzászólás Aktív témák