Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz section9 #24938 üzenetére

    En azt gondolom errol, hogy:
    - A fizetesek inflacio miatti emelese egy hazugsag; a fizeteseket elsosorban a piac hatarozza meg (normal esetben). Tehat ha 10% az inflacio, es emiatt megy fel pl. a fejlesztok piaci ara, akkor tobbet kell nekik fizetni. Viszont pusztan az inflacio nem jo indok, bar ertem, hogy az alkalmazottaknak ez egy jo erv. Viszont amikor a berek par ev alatt 50%-ot mentek az IT szektorban, akkor semelyik munkavallalo nem mondta, hogy 'ah, en nem kerek fizuemelest, hiszen a cegek bevetele nem nott annyival, mint amennyivel a piaci fizuk emelkedtek'
    - Ha ev kozben egy honapban ugrik 10%-ot az EURHUF, akkor nem elvarhato a kompenzacio a cegek reszerol. Hogy is lehetne ezt jol megoldani? Emeljunk 10%-ot a fizun? Es ha visszall az EURHUF 360-ra, akkor meg csokkentsuk a fizuka?

    Szoval szerintem az a jo strategia, hogy van rendszeres, fix ideju eves review, ahol figyelembe vesszuk azt, hogy az illeto piaci erteke mennyit valtozott. A masik resze ennek a strategianak, hogy a jo embereket fizessuk meg annyira, hogy alapvetoen ne is gondolkozzanak valtason.

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák