Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Sziasztok!
    A napokban egy gyors üzlet keretében (asszony közreműködésével) Bale_E kolléga híres, nevezetes 3570k procija hozzánk került. Kicsit játszadoztam vele, úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni a tökéletes összhangot az alábbi beállításokkal.

    CPU1
    CPU2
    MEM
    ADV_CPU

    A belövés során kicsit furcsán viselkedett a korábbi 2500k-hoz képest. Az SB-nél, ha nagyon kevés volt a fesz, a win betöltőképernyő után, a fekete képernyőnél megállt a tudomány. Kékhalál, fagyás esetén már közel volt a boldogság, nem sok többletfesz kellett a stabil működéshez. A 3570k nem egy egyszerű állatfaj ehhez képest, nem egyszer betöltött a win hiba nélkül, viszont a programok folyamatosan elszálltak, a Chrome és bővítményei összeomlottak, nem jelentek meg weblapok, teljesen furcsa viselkedést produkáltak a programok. De átlagos használat mellett nem indult újra a gép, nem kékhalálozott, nem fagyott. Nagyobb terhelés esetén persze előbb-utóbb fagyás lett az eredmény. De végül sikerült megtalálni a minimálisan szükséges értékeket.

    Prime95
    Linx
    3DMark

    A további érdekesség még az volt, hogy a finishben nem egyszer a Linx és a Prime is 10-15+ percen keresztül futott hiba nélkül, viszont FSX-ben 1-2 perc alatt jött hibaüzenet, vagy egyéb érdekesség, 3DMark meg konstans nem kilépett bizonyos tesztek közben. 2500k-nál ilyen nem volt, ott vagy kék vagy fagyott képernyőt kaptam a képembe hasonló helyzetekben. Mennyire természetesek ezek a furcsa hibák? Feljebb -pl. 5 GHz- van esély menni (gondolom egy jobb hűtő a Ninja 3 helyett már mindenképpen kelleni fog)?

Új hozzászólás Aktív témák