Új hozzászólás Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    válasz nord_ #60340 üzenetére

    Na ezzel kellett volna kezdeni a vitát:

    "de nem is csak simán ücsörögnek egy ülésen"

    Ezt soha senki nem mondta. De inkább szervi, illetve mentális megterhelésről szól, és az összes fizikális teher (nyak, fej, kar) a műszaki feltételektől függ, amik ha javulnak, akkor lényegében "csak" a szervi, mentális megterhelés marad, ami egy szóval se mondom, hogy könnyebb, mint a fizikális, csak más. Pl. a foci vagy a tenisz akármennyit fejlődhet, a versenyzőnek fizikálisan kell ugyanúgy elérnie a labdát, az autóversenyzők fizikálisan meg gondolom azért vannak megterhelve, mert a versenyautók nem kényelmesek. Olyasmi ez szerintem, mint az űrhajózás, persze sportolói mentalitással és fejjel.

    DanielK!

    Ne kezdjük már elölről... Most az a cél, hogy kiforgasd, vagy értelmezd amit írok? :U Egy atléta ugyanúgy nem bírná a forma 1-es autóban ücsörgést fizikálisan/mentálisan, ahogy egy autóversenyző se bírná tartani a tempót egy profi atlétával. Szerintem elég objektíven viszonyulok a kérdéshez.

    GeGexx

    Vezettem, szar volt. :DDD 18 évesen kaptam egy 2-es Golfot, nem volt benne szervó. :) Amúgy egyetértek, én sem állítottam olyat, hogy egy etióp hosszútávfutó le tudna vezetni egy futamot, bár nekem anno, mikor Baumgartner Zsolt bekerült az F1-be, nem az volt az érzésem, hogy na ez most egy emberfeletti állóképességű ember. :U

    [ Szerkesztve ]

    i6 Silver

Új hozzászólás Aktív témák