Új hozzászólás Aktív témák

  • fister

    tag

    válasz #Morcosmedve #23629 üzenetére

    Már elég sokat olvasgattam, unom is.. Elnézést ha szurkálódó voltam, csak egyik helyen elrettentő dolgokat olvasok az LLCről, míg máshol nem tulajdonítanak különösebb figyelmet neki. Ezt nevezhetjük 2 külön tábornak. Meg vannak azok akik vakon rábólintanak valamire vagy kallódnak a 2 tábor között mint én :D

    Szóval találtam pár forrást, ahol azt állítják, hogy a vdroop jó dolog, amennyire lehet kerüljük az LLCt, de ha kell általában mediumon használjuk, mert a pl. különösen legmagasabb/extreme LLC akkora feszt adhat, hogy kuka a proci. Tiszta sor, de azt nem értem ugyan, hogy ezt a feszültséget lehet-e valamilyen szoftverrel olvasni? Ha igen akkor aggodalomra semmi ok, látom hogy óriási a vboost, lejjebb veszem az LLCt.
    Engem az kezdett el nyugtalanítani, amit derbauernél is láttam, hogy magas LLCvel a szoftver a biosban beállított értéket olvassa idle és load alatt is. Ugyanakkor, amit írtál is, egy pillanatra nagyon magas lesz a peak voltage, amit viszont a szoftver nem olvas. Mi örülünk, hogy fixen tartjuk a beállított feszt, pedig az LLC miatt rosszabbat teszünk (mert magasabbra overshootolgat miatta), mintha alacsonyabbra vennénk, de a feszt pedig magasra (ahogy én is csináltam).

    És ott az ellenkezője, ahol azt veszem észre, hogy az emberek 90%-ának fogalma sincs az egész témáról, vagy vakon rábólintanak valamire és kész. Akik nem is hallottak ilyesmiről mint amit előzőleg leírtam. Akik azt mondják az LLC jó dolog, vagy nyugodtan mehet a magasabb (nem legmagasabb) is. Vagy akik azt mondják nem kell miatta aggódni nem overshootolgat az akkorát.
    Vagy csak azt nézik, hogy a beállított feszültség meglegyen fixen hwinfoban. Pedig derbauer is pont az ellenkezőjét mondja, hogy a szoftveres leolvasott fix fesz és magas LLC rossz dolog.

    Én pedig nem értek hozzá, és nem tudom eldönteni kinek van igaza. Pedig jó lenne, mert ezért nem tudom eldönteni azt sem, melyik beállítást használjam :)

    Ja és köszi hogy foglalkozol velem :D

Új hozzászólás Aktív témák