Új hozzászólás Aktív témák

  • Galopp

    tag

    Sziasztok!
    Beruháztam egy kicsikére amíg alacsony volt az ára a napokban. alap proci, alap memória.

    Azon gondolkodom, hogy ESXi alatt két rendszert futtatnék. Egy windowst (valószínűleg 7-est) torrentezni, és egy XPeno-t. Most még vincsi nélkül tesztelem. ESXi (HP által módosított) végül felment a 4GB-nyi memória ellenére (amit ő kevesebbnek lát). Most egy 16GB-os MicroSD-n csücsül. Nyilván kellene egy virtuális gép is, de még nincs benne semmi vinyó.

    Kérdésem, hogy a memóriakártyán most fennmaradó használatlan területet meg tudom-e prtícionálni FAT32-nem vagy NTFS-nek, vagy bármiolyen rendszernek, hogy azon legalább az XPeno bootloaderje megpihenhessen (ahogy a VMWare-s megoldás esetében)

    Később egyébként az a tervem, hogy az optikai meghajtó helyére berakva egy SSD-t, arra települne az ESXi, és a maradék hely partícionálva a virtuális gépek fájljainak. A négy vincsiből pedig kettő oda lenne adva a win-nek, kettő pedig az XPeno-nak. Ez életképes,vagy mivel a vincsik egy vezérlőn vannak, ez esélytelen?

    Azt láttam, hogy van köztetek, aki virtuális gépekkel operál a vason. Némi infót így hátha kapok én is. :-)

    Köszi előre is!

    ui.: Elfelejtettem írni, hogy azért kell a win-es gép is torrentezni, mert egyszerűbb az 1000+ torrentet úgy seedben hagyni, hogy az utorrent fájljait és a mögötte levő adatvincsit csak simán ártakom az új gépbe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák