Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz pictigjis #13192 üzenetére

    A bank erre hivatkozva próbálja ezt a kifizetést kérni, követelni.
    ÁSZF 3.7.12.-ből idézek. Leveleiben hivatkozik is erre.
    A Bank közös megegyezéssel történő Számlavezetési Keretszerződés megszüntetés esetén a Számlavezetési Keretszerződés megszűnésének hónapjában, rendes felmondással történő megszüntetés esetén a felmondási idő alatti törthónapban – a Hirdetmény Díjkedvezmény című fejezetében foglalt- kalkulációt nem végez, mivel a díjkedvezmény kalkulációját a Bank minden hónap utolsó munkanapján végzi el.

    Ügydöntő, hogy a felmondás hónapja nem azonos a megszűnés hónapjával!!
    1. Felmondasz március 31-én rendes felmondással (30 nap). A felmondási idő vége, zárószakasza áprilisra esik. Tehát a törthónap az április. A bank pedig a törthónapban, azaz áprilisban nem végez díjkedvezmény kalkulációt. A március nem törthónap, tehát kalkulációt végezni kell.
    2. Március 31-én közös megegyezéses április 3-i megszűnési dátummal
    A megszűnés hónapja április. A március teljesen normális, egész hónap, mint bármerly korábbi. Miért is nem akar díjkedvezményt kalkulálni?

    Tehát mindkét esetben kötelező a kedvezmény vizsgálata. Azaz a felmondás pillanatában (pl. 31. 12:40) nem tudja megmondani az ügyintéző, hogy mekkora az az összeg, amit jogszerűen és megalapozottan követelhet a bank az ügyféltől. Nincs meghatározható költségösszeg, nincs joga kvázi "előleget" kérni sem, hogy majd a végén elszámolunk.
    Akkor mit is akarnak kifizettetni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák