Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz pictigjis #13189 üzenetére

    Hogy egyértelműbb legyen.
    Minden bank inforendszere hó végén lefuttat egy havi zárás programrészt. Ez kiszámolja a költséget kedvezményekkel együtt, utána lezárja a számla adott hónapját és elkészíti a havi számlakivonatot.
    Minden bank inforészében van egy olyan rész is, ami hóközi számlamegszüntetés esetén lefuttanak. Ez soron kívül elvégzi a kamat- és költségszámítás, záróegyenleget készít, valamint a záró számlakivonatot is.
    Az Erste ebbe, a soron kívülibe nem tetette bele a kedvezményszámítást. Kicsit bonyolultabb lett volna, több költség, kis esetszám, nem érte meg, nem volt benne érdekelt. Ezért szerepel az ÁFSZ-ben, hogy a megszűnés hónapjában, soron kívüli zárásnál sosem végez kedvezmény számítást. Más csomagnál sem. Ezt megteheti.
    Viszont ha március 31-én nem szűnik meg a számla, akkor az alap havi zárás fut le. A záró, a soron kívüli csak áprilisban.
    Ha mégis költséget kérnének, fizettetnének ki 31-én, ellentmondással kell élni, azonnal panaszt kell benyújtani. Elutasítás esetében hatósági panaszra is lehet utalni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák