Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz .tnm #12219 üzenetére

    a hirdetményben benne van, hogy a bankszámla egyenlege számít. ehhez szerintem a folyószámla + az arra a bankszámlára terhelt betétek összegét kell venni.
    Azért a bankok igyekeznek szabatosan és érthetően fogalmazni, pont a félreérthetőség elkerülése érdekében. Bankszámla - folyószámla szó különbsége a hétköznapi használatban nem nagyon válik el.
    Ha igazad lenne, akkor a "bankszámla záróegyenlegéhez" kapcsolnának egy lábjegyzetet, hogy ebbe beleértendő a folyószámla, a megtakarítási számla egyenlege és a lekötött betétek összege.
    Ilyen alternatív feltételű számla a kezdetektől volt a Gránitnál. Pl. Magas Kamat bankszámla. Mindegyiknél a banki szoftver először megnézi beérkezett-e a kívánt összeg, ha igen, nincs havi díj. Ha nem, akkor a napi számlaegyenleget vizsgálja meg (a folyószámlát), ha mind limit feletti, akkor nincs díj, ha akár 1 is alatta van, akkor kiterheli a díjat.
    Ha igazad lenne, akkor már a te esetedet jóval megelőzően sok esetben előjött volna ez a leprogramozási hiba, és rég kijavították volna.

    De egyszerű a megoldás. Kérdezz rá a banknál, hogy adjanak hivatalos válasz, miszerint beleértendő-e a hirdetmény "bankszámla napi egyenleg" fogalmába a megtakarítási számla egyenlege és a betétek összege.

Új hozzászólás Aktív témák