Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz klambi #75321 üzenetére

    Így nehéz lesz tanácsot adni mert a konkrét típust nem ismerjük, az a 2-3 fokozat az lehet közvetlen (ennek esélye kevés), lehet elektronikusan PWM-mel szabályzott és lehet über atom bonyolult ahol a CAN vagy valamilyen belső buszrendszer vezérli vagy közvetlenül, vagy egy mindenes (chassis, comfort) modulon, vagy helyi egységen keresztül.
    Ez utóbbi megoldásokál létezhet visszacsatolás is azaz visszakommunikál hogy milyen meleg, ez nem gyengén bonyolítja meg a kivitelezést, sőt lehetetlenné teszi ha a vezérlő szoftvere 2 fokozatra van felkészítve te meg 3-mat szeretnél.

    Pl. helyi egység van sok autó csomagtartójába ha vonóhorgot tesznek fel és az vezérli a futó lámpáit.
    Egy ilyennel volt szerencsém találkozni, CAN vezérelt,
    egy gumiharmonika kicsúszása miatt ronggyá ázott és tönkrement. Ára 57ezer magyar Ft, így a tulaj azóta is hálás mert megoldottam 5 darab relével, 2 tranzisztorral meg 5 biztivel, hatalmas szerencsénkre volt az autóba hátul egy szivargyújtó aljzat aminek az áramát hálistennek nem figyeli a rendszer és így nem kellett a biztitáblától külön madzagot hátrahúzni.
    Ami ugrott az az utánfutó irányjelző kontroll, ha nagyon akarom megoldható az is.
    Talán kokányolásnak tűnik de majd' 60 rongyot nem sokan akarnak kifizetni egy cigisdoboznyi méretű dobozkáért amit én vagy te nem is tudunk csak úgy ad-hoc beépíteni vagy kicserélni mert a márkaszervizbe fel kell tanítani a központi vezérlőnek hogy halló, innentől van egy utánfutó vezérlő is a buszon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák