Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz DeFranco #66708 üzenetére

    egyszerre válaszolok ha megengeditek, némileg ömlesztve az infókat mert vannak átfedések:

    @PHM: köszönöm, gondoltam egy ilyen megoldásra de mivel egyáltalán nem értek az elektronikához, nem tudtam hogy ilyenkor mi az erősebb, a szűk keresztmetszet vagy valami egyensúlyi állapot akár a névleges adatok alulmúlása árán.

    @tordaitibi: egy ilyen teszterrel/terheléssel mértem, itt 1A alatti terhelésre nincs mód. gondolom ez ellenállás lesz, melegszik mint a fene.

    végül kiokoskodtam, hogy tudok én mérni telefonnal is (mármint hogy simán rádugom a töltőre) bár ott meg az az ismeretlen faktor, hogy mit kezd a töltésvezérlés a szituációval adott akkutöltöttség függvényében.

    tegnap este megmértem, fel is írtam szerencsésen otthon hagytam, de a lényeg, hogy telefonnal tesztelve a fehér (mint kiderült rossz) töltő 4,6V körül adott le 0,13A áramot, ezt a xiaomi köszönettel vissza is utasította és fel se vette egy idő után a samsung telefon elnyalogatta, a fekete 4,8-5V között adott le 0,7A körüli áramot, ami megfelel a specifikációnak (viszont akkor nem értem hogy ugyanilyen áram leadás mellett hogyan esett vissza ott is a fesz 3,9-re vagy éppen fordítva esett fesszel hogy nem adott ki többet ha egyensúlyi állapotot közelít).

    az advanced level multi domain assessment center eredményeképpen tudományos bizonyossággal megállapítottam hogy a fehér töltő megdeglend, most már csak azt kellene eldönteni hogy ikea koppla legyen helyette mert hamar megvan és mégis csak CE vagy egy ugreen töltő aliról amit meg szeret a nép. :DDD

    @Attix70: nagyon köszönöm :R

    @hcl: ezért írtam pontos típust.

Új hozzászólás Aktív témák