Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz VIPowER #39209 üzenetére

    A szokványos távszabályzók addig ismétlik a parancsot, amíg nyomom a gombot. De a tanítható távszabályzómmal olyat is tudtam csinálni, hogy egy rövid nyomást (egy jelcsomagot) betanítani, amit úgy is adott vissza, hogy utána bármeddig nyomtam a gombot, csak egyszer jött ki a parancs.

    De ennyi erővel azt is megteheted, hogy csak röviden nyomod meg a gombot. Csak vannak távszabályzók, amik jó gyorsan ismételnek, mások lassabban. Univerzális távszabályzónál pedig kódja válogatja. Közép- vagy rövidhullámú rádió közelébe helyezve a távszabályzót, jól lehet hallani ezeket a különféle hangokat, amit az infra LED áramimpulzusai bocsátanak ki. (Nem maga a LED, hanem a vezetékek viselkednek antennaként.)

    Régebben én is szórakoztam a WinLirc, Girder dolgokkal, később hozzájutottam egy tuner tartozékát képező USB infravevőhöz, távszabályzóval, ami már stabilabban működik, szabvány HID-eszközként jelenik meg, billentyűparancsokat ad ki. De ezt is egy jobbfajta taníthatóval használom, hiszen az eredeti tartozék csak egy lapos kis kacat.

    Nemrég rendeltem egy ilyet is:

    http://www.ebay.com/itm/400595971196?

    Másik fajtája:

    http://www.ebay.com/itm/121174494942?

    De jobban bevált a régi, így végül visszatértem ahhoz.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák