Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Johnny Cage #12531 üzenetére

    Valami "ravasz/kapcsoló(/trigger)" a driverben, hogy ha azt hiszi HDTV-t etetsz, akkor elkezd vele okoskodni (most azt sem tudom, hogy mindig 16-235-öt küld-e ki, mert azt hiszi a lejátszód nem nyúl hozzá, és ő sem akar, hanem a TV-re bízza ; vagy 0-255-be próbálja konvertálni a már eleve 0-255-nek a 16 és 235 közé eső részét, mert szerinte a lejátszó nem nyúl hozzá, de a TV azt vár egy PC-től... passz... a lényeg hogy sírás a vége), akármire állítod a pixel format-ot. Ha nem a HDTV felbontások közül választasz a felbontás fülön, akkor ez nem következik be, és aszerint jár el, amit a pixel format fülön lősz.
    Ott mindig RGB-t használj (az YCC nem megy ki rendesen, oda-vissza konvertálgatja a kártya, és aztán még a TV is, mert az is RGB-s...). A limited (studio?) a 16-235, a full (PC?) a 0-255 (most nem ugrok be mit hogy nevez, de valami hasonló...).
    Limited eleve csak akkor lehet jó, ha a TV is ilyen jelre számít, ha 0-255-re, akkor a full kell neki. De ha van rá lehetőség, inkább 0-255-el érdemes etetni, mert a panel tuti 0-255-ös, és annyi változhat, hogy a belső elektronika nyújtja szét. (De ahhoz tisztában kell lennie azzal, hogy 16-235-el etetik...)

    Ha tippelnem kéne, akkor a driver akar nyújtani. Ha így van, talán próbáld ki a HDTV módban hogy az MPC-ből 16-235-öt küldesz ki rá, és hagyd a drivert babrálni, így elvileg jó lehet (nem tökéletes, de legalább nem mos össze mindent 16 alatt és 235 felett).

    De ha nem 48/96Hz-en, hanem 60/100Hz-en járatod a panelt, akkor ne HDTV felbontást használj, hanem a PC-s 60Hz-eset próbáld ki. Azzal nem lesznek level gondok (hacsak nem a TV van rosszul beállítva).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák