Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinesol

    veterán

    válasz Dr.Én #80106 üzenetére

    Az is megoldás, ha felrajzolsz egy kört és sima ütvefúróval, falat átérő fúrószárral átfúrod a falat 1-2 centinként, aztán kiütöd kalapáccsal, esetleg véső használatával a középső részt, sokan csinálják igy. Nem tudom nálatok milyenek az árak, de felénk tavaly ismerősnél 60000ft-ért furtak ki egy 150mm-es lyukat. Gondolom ha olcsóbb páraelszivót keresel akkor nem szivesen adsz ki ennyit / ezt az árat érdemes inkább beleforgatni az elszivó árába, 100+ körül már elkezdődik a jobb kategória.

    150-es az ajanlott méret, ez az optimális a legtöbb elszivonak, a 125 pedig általában a minimum szűkítővel, de ott már romlik a teljesitmény és persze nő a zaj. Na szoval visszatérve a korábbi dologra, 150-es kört rajzolnék fel, azt ha kifurod, valamivel nagyobb is lesz a lyuk, ami nem baj, mert a pvc cső köré azért nem árt szigetelésként/rögzitésként egy kis ragasztóhab. Arra még ügyel, hogy falsikra lehetőleg pontosan merőlegesen tartsd a fúrót, különben lehet valamelyik oldal túl szűk lesz, habár ha ráhagysz pár centit, akkor belefér egy kis pontatlanság.

    Mondjuk mindez akkor optimális, ha kint nincs szigetelés és nem kell nagy javitasokba bonyolódni. Ha van, akkor a furasok után kivül barkácskéssel kivágnám a szigetelést, hogy miközben kalapálod a középső részt, ne szakadjon ki a kelleténél nagyobb darab.
    Na meg nem árt, ha valamelyest járatos vagy a barkácsolásban, épitési munkákban, nagyjából tudod mit csinálsz. :D

    Mondjuk Lidl-s fúróval ennek sem feltétlen állnék neki, de pár órára kölcsönzőből kiveszel egy Makita-t és megvagy pár ezresből. A profi koronafúró-hoz már érteni kell, sok helyen nem is adják ki amatőrnek, mivel igen jelentős károkat tud okozni a fejben, szóval az kiesik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák