Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz pjen #64267 üzenetére

    Meglepő, de műanyag felületek egymáson való elcsúszásának segítésére (magyarul a síkosításra) tényleg a folyékony mosogatószer a legjobb választás.

    Nekünk a házban a bejövő vízvezetéket kellett cserélni, mert a bejövő 32-es KPE cső fagyás miatt korábban kirepedt. Már felkészültünk a kb. 20 méter hosszú és 1 méter mély árok kiásására, amikor a sógornak az az ötlete támad, hogy próbáljunk meg a 32 KPE csőbe bedugni egy 25-ös KPE csövet. Elsőre hülyeségnek tűnt a dolog, mert a 32-es cső belső átmérője kb. 25,8 - 26 mm, tehát alig 1 mm-el több, mint a 25-ös cső külső átmérője.

    Mivel vesztenivalónk nem volt, megpróbáltuk. A sógor tartotta a 32-es cső végét, én nyomtam bele a 25-ös csövet, az asszony meg síkosított, amin nem azt kell érteni, amit gondoltok, hanem pont azt, hogy folyamatosan maszatolta a 25-ös cső külső felületét JAR mosogatószerrel. Néha szorult, olyankor kicsit visszahúztuk, adtunk neki még mosogatószert, de ment a dolog :)

    A 25 méter 25-ös KPE csövet végül kb 30-40 perc alatt tudtuk bedugni a helyére, így megspóroltunk vagy két napi kemény árokásást 1 flakon mosogatószer beáldozásával :C

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák