Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    Sziasztok! Mi a best practice manapság mosógép karbantartás ügyben?

    Háttérsztori: a lakásomban egy ismerősöm lakik, mivel a családommal külföldön élek egy jó ideje. Benne van a pakliban, hogy évente néhány alkalommal megszállunk pár éjszakát, van elég szoba, elférünk - így egyeztünk meg, és mindenkinek okés.

    Legutóbb úgy jött ki a lépés, hogy egy egész hetet Magyarországon töltöttünk, és hát akkor már mosni is kell, főleg kisgyerekek mellett, termelődik a szennyes. Viszont a mosógép katasztrofális állapotban volt, az adagolóba belerohadva / penészedve mind a mosó-, mind pedig az öblítószer. Ment az ecetes (20%) áztatás, szigetelőgumiról ahol lehetett a penész letörlése, mosása, 90 fokon "mosógéptisztító" beküldése, stb. Nyilván nem lett olyan, mint újkorában, de végül ki mertük vele mosni a saját cuccainkat. :U

    Beszéltem utána az illetővel, ő még sose hallott arról, hogy az adagolót le lehet venni tisztításhoz (felültöltős gép), illetve hogy egyáltalán tisztítani kéne. Említettem, hogy mi az öblítőt is mindig felöntjük vízzel legalább 50-50 arányban, de az is úgy tűnt új infó.

    Lehet csak nálam akadt be valami, de nekem úgy rémlik, hogy ezek a "mai" (értsd: az elmúlt 20-25 évben kaphatók...) öblítők mind koncentrárumok, és higítani kell őket. Asszony is hasonlóan tudja, pedig az ország két ellentétes végében nőttünk fel... :DD

    Az pedig adja magát, hogy azért néha átmossuk az adagolót és úgy általában az egész gépet. Legalábbis eddig én így hittem ez "common knowledge".

    Túllihegem ezt az egészet, vagymi csináljuk jól? Nem haragszom a lakótársra, lehet neki soha senki nem mondta el ezeket, de azért én is elbizonytalanodtam egy kicsit, hogy akkor most hol van az igazság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák