Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy 26 éves Whirlpool ARG 635-ös hűtőszekrény (127+39L). Már jó ideje hangos kattanással kapcsol be, zúg egy darabig és hangos kattanással kapcsol ki. Ez rendben van, öreg. Viszont egy ideje időnként csak hangos kattanás van, de nem követi zúgás (a kompresszor nem kapcsol be), helyette pár perc múlva van egy élesebb hangú kattanás és további csend. (A kattanás akkor is jön, ha közben kihúzom a konnektorból.) Újabb öt-tíz perc után legtöbbször rendben bekapcsol. Viszont néha nem, és ilyenkor fél-háromnegyed óráig nem kapcsol be a kompresszor, csak időnként éles hangon kattog.

    A jelenség leggyakrabban (kizárólag?) akkor jelentkezik, ha a lakás átmelegszik. A hűtő egy 0.9 négyzetméteres nyitott ajtajú gardróbban van, 15-20 centire a falaktól. A hűtő ajtó tömítései épek, a belső hőmérséklete rendben van (6-8 fok). Szóval a hűtő tulajdonképpen rendeltetésszerűen használható, de kattogás éjszaka picit zavaró, és legfőképpen nagyon idegesítő.

    Mi lehet a baja? A kompresszor kezd bedögleni, a kapcsoló relé(?) adja meg magát, vagy olvastam valami hővédelemről, lehet, hogy az kavar be? Használhatom így tovább, vagy mielőbb cseréljem le? (Ilyen méretű hűtő már nem nagyon van, így sajnos a csere a lakás némi átszervezésével járna, ezért pár hónapig még halogatnám, ha lehet.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák