Új hozzászólás Aktív témák

  • #17413376

    törölt tag

    válasz janek2 #47737 üzenetére

    Szia,

    Beépíthetőben Bosch 2év gar. whirlpool 3év gar, electrolux 1év gar.

    WHIRLPOOL WBC 3C26 PF X mosogatógép beép 140e körül, én ezt javaslom, szerintem ez az egyik legjobb ár-érték arányú. 3polcos kivitel, power wash(kevesebbet kell kézzel mosogatni, ez egy nagynyomású vizes edény, jénai mosó) viztakarékos, teljes nemesacél belső.
    olasz, lengyel gyártás.
    bosch mosogatógépet 160e alatt tilos venni, nagyon szar az anyagminőség, sok a műanyag. török, lengyel gyártás
    electrolux lengyel, szlovák, made in eu(általában spanyolt vagy törököt jelent)

    Főzőlapoból indukciósat javaslok....intenzivebb az energia, hamarabb éri el a forráspontot. kisebb a felületi hő, ami gyerek, háziállat mellé ideális, kevésbé ég le rajta a kifutott kaja.
    olcsóbb csak körök vannak, drágább i.e flexi zone....az az összevonható zónák, tehát nem vagyok a körök méretére korlátozva.
    csak körös megoldás 80-etől, flexi zone 100e-től.

    Sütőben szerintem érdemes a pirolitikusokban gondolkozni (magas hőfokon takarítja/szenesiti el a lerakodott koszokat) sütő 56-73Liter között van. bosch, electrolux, whirlpool-ban érdemes gondolkozni. én hasznosnak tartom a teleszkópos sint is, amivel könnyebben lehet ellenőrizni a sütési állapotokat, és nem kell a forró tepsit kiszedni.

    hütőben indesit, electrolux, samsung, bosch, lg vállalható minőség. beép igényed miatt kb. 30-50%-al drágábban kapod meg, mint a nem beép kivitelt.
    bosch, lg jóval drágább, mint a többi felsorolt, és nem jobb minőség.

    mosógépben lg, samsung, whirlpool szinte minden ár.kat.ban okay. bosch 150e fölött érdemes, mert alatta hulladék az anyag minősége.
    én lg-ben gondolkoznék a direct drive miatt(dobra van rászerelve a motor, nincs szíj) csöndesebb, kevesebb áramot fogyaszt, és tartósabb is, viszont ha szerelni kell költségesebb, mint a szíjhajtásos mosógépek, pro/con. :)
    Samsungnál a gari utáni szervizt vagy az asztal alatt kell intézni, vagy ha szerelő, akkor csak olyan szerelheti, akinek van szerződése a samuval, szóval itt korlátozódik az elérhető szerelők száma.

    90e fölött már szinte az összes súlyautomatikás, tehát kevesebb ruhához, kevesebb vizet fog adagolni.
    ha a mosóra lesz/lenne rakva a szárító, akkor mindenképpen 60cm-es mélységre kell törekedni a mosónál, nem jó a keskeny megoldás!

    pára/szagelszívóban kata, bosch, whirlpool, teka, ezek teljesen jók, nagyon fontos, hogy az nm2 alapján kell választani szívási teljesítményt, főleg a us kitchen megoldásnál, mert ott az egész szoba méretét kell alapul venni.

    szárítógépnél mindenképpen a heatpump-os megoldásnál maradéknék, fele annyi áramot fogyaszt, mint a kondenzációs megoldás. márkák közül bosch, whirlpool, indesit, samsung teljesen jó.

    indesit, whirlpool, hotpoint egy cég.
    bosch, liebherr szintén egy cég.
    aeg, electrolux is egy cég.
    felejtős márkák bármiben: candy,(olasz, török gyártás) OK.(mediamarkt saját márkája, kínai), Sharp is felejtős! (török gyártás).

    glamour, joy napokon érdemes vásárolni.
    mediamarkt-okban nagyon nagy a szórás, hogy értenek e hozzá vagy se, többnyire nem.
    rosszabb a helyzet a euronics-okban, mert ott minden eladó, mindent elad, tehát igazából semmihez se értenek, ugyanez a bestbyte.
    whirlpool shop a rákóczi téren bp-én értenek hozzá, oda érdemes menni.

    ezekből a boltokból van door to door szállítás 3e-től 10eig terjedő összegért, fel is viszik az emeletre, akkor is ha nincs lift.
    most ennyi jutott az eszembe, ha van kérdésed itt is, és privátban is kereshetsz. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák