Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    Hiába keresgéltem, nem igazán találtam olyan edényszettet, ami nekünk megfelelt volna. Egyedül a Tescoma ultima egyszerűsége, és praktikuma tetszett valamelyest, de a szettben számunkra túl sok a felesleges, kis méretű lábas; és az azonos szélességek miatt nem lehet mindet egymásba sorolni. Így aztán külön-külön kell majd őket megvásárolnunk, feltéve, ha beválik. Próbaképpen rendeltem egy 22 cm széles, 4 literes lábast.

    Igazából, az anyagában nincs semmi különös, szokásos 18/10-es acél, megfelelő falvastagsággal. Viszont tetszik, hogy a korábbi edényszettünkhöz képest ennek az alja teljesen sík felületű, így ha véletlen ráégne valami, akkor ezt egyszerűbb takarítani. A lábas füleit nem 2-2 nagy, hanem 6-6 apró kis szegeccsel rögzítették. Remélem, nem lesz vele gond. Bár jobban aggódok a műanyag fogókái miatt, nehogy idő előtt elrepedjenek.
    A fedő 3 magasságban rögzíthető, így szabályozható a gőzmennyiség, és nincs szükség külön tésztaszűrőre sem. Illetve, a fedő függőleges pozícióban is rögzíthető, így ha meg kell kavarni az ételt, az egyik kézzel a lábast is meg lehet tartani. Ja, és mivel a lábas fogója, és a fedő fogantyúja is műanyag, így elhanyagolható az edényfogó kesztyű, vagy konyharuha. Aztán, hogy mennyire válik be, majd kiderül. Ami egy picit zavar, hogy a legszélesebb lábas, vagy fazék csak 24 cm. Jobb lett volna, ha egy 26 cm-es szélességű is elérhető lenne, akkor simán egymásba sorolhatnánk 2-2 lábast, plusz 2-2 fazekat (20-22-24-26 cm). A 16, 18 centisek sajnos elég kis űrtartalmúak, ilyeneket mi ritkán használunk.

    Amúgy, én - ezt a családot is - igencsak túlárazottnak tartom, de mivel hasonló funkciójú (tésztaszűrésre alkalmas fazék, alacsony peremű fedővel) edényeket nem találtam, így jobb híján maradt a Tescoma.

Új hozzászólás Aktív témák