Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    Kíváncsiságból kipróbáltam a mosógépem ECO programját.
    A dob kapacitása "papíron" 8 kg, de ilyen mennyiségű ruhát csak beletömködni lehetne, annak meg semmi értelme. Általában ~6-6,5 kg-ot szoktunk belepakolni, de most kivételesen, a teszt kedvéért 7 kg pamut ruha került bele.
    A későbbi, normál programos összehasonlítás miatt feljegyeztem, hogy most melyik ruhákat dobtam be mosásra. A mosószer egy átlagosnak mondható OMO brillant color mosógél, amiből 60 ml került a dobba.

    A program hossza öblítőstoppal 2:58 perc, ehhez ment még a 12 perces centrifuga program. Az első centrifugálás 2,5 óra múlva történt, a második negyed órával később, majd a végére maradt még egy centrifuga program. A kifolyócsövet egy 300 literes esővízgyűjtőbe tettem. A végére cirka 54 liter vizet mertem ki egy mércés vödörrel (plusz a ruhákban is maradt valamennyi víz, de ezt elfelejtettem megmérni...majd a következő mosáskor bepótolom).

    A pH mérésre csak egy mezei, színskálával ellátott lakmuszpapírom volt. Tudom, hogy ezzel pontos mérés nem végezhető, már csak a folyadékok különböző hőmérséklete miatt sem, de azért érdekességképpen mellékelem a fotókat.
    Az első tesztcsík maga a mosógél, ami pH7-hez állt legközelebb. A második a végső centrifugálásból vett minta, a harmadik pedig a csapvizünk pH értéke. Ezek pH8 körüliek, a csapvíz elvileg egy picit lúgosabb.
    A vödörben az utolsó centrifugálás során keletkezett víz egy része.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák