Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz peppe79 #40291 üzenetére

    Annyi valtozik, hogy tetszik tudni, nema gyereknek... Amig a hatosag nem tud rola, nem birsagol, addig nem valtozik semmi. Es a lenyeges eleme a hatosag altali birsagolasnak, hogy fokozatos jellegu. Ha valamiert elsore 1M a buntetes, ugyanaz fel ev mulva mar nem 1M lesz, hanem 2 vagy 5. Ha elozo evben volt eddig 10 buntetesed, a mostani evben meg a 15-et szabnak ki epp, megintcsak ott vagyunk, hogya hatosag nem latja a buntetes visszatarto erejet, igy emeli majd a tetet es nagyobb buntetest szab ki. Regen, amikor az NMHH meg tenylegesen foglalkozott a spam bejelentesekkel, szamtalanszor volt, hogy elso bejelentokent csak figyelmeztetest kapott a spammelo, de sokszor akar en, akar mas mar jelentette be oket, igy mivel masodik jogsertes volt, mar ment a buntetes (szia Voros Postakocsi kavehaz, szia Hermina Bau). De volt mar olyan ceg is, amely bejelentesem miatt kapott egy nem olyan hatalmas nagysagrendu jogsertesert egy szemmel igazan jol lathato osszegu birsagot (8 szamjegy), mivel sokadik volt nekik, es a hatosag szepen tolta felfele a birsagok osszeget. Ha elottem nem jelent be senki semmit, akkor az en bejelentesem sem ert volna ekkora birsagot.

    1: nem, de az Edigitallal tele van az internet (ekkora forgalom mellett nyilvan), de en mondjuk rendszeresen jaratom a fogyved topikot, ott epp most volt egy olyan, hogy elallt a csoka a vasarlastol, az edigital futar vinne vissza a termeket, lassan ket hete nem jonnek erte. Mindekozben jogszabaly szerint az elallastol valo _ertesulestol_ szamolva 14 napon belul vissza kell teriteni a vasarlas osszeget. Ehhez kepest a 14. napnal vagyunk es meg el sem vittek a termeket. A csoka meg -jogserto modon- kb. januar kozepeig nem fog latni egy hatszamjegyu, sanszosan kettessel kezdodo szamjegyu osszeget.

    2. amikor en kapok egy 10-20 millas buntetest, akkor azert elgondolkodnek rajta, hogy ez 2-5 ember teljes evi brutto berkoltsege, lehet, hogy erdemesebb lenne arra forditani, hiszen szemmel lathatoan nem csak a karacsonyi hajtasban, de ev kozben is kb. folyamatos jelleggel kevesebben vannak, mint kellene.

    3. a folyamatos birsagolas nem azt erne el, hogy nem vasarolnak naluk -mert ha nem nez utana az ember, akkor nem tud a birsagrol, ha meg utananez, akkor birsagok nelkul is meglesz hamar, hogy nem biztos, hogy az edigitalnal akar az ember barmit is vasarolni-, annak az lenne a celja, hogy a birsagok folyamatos jellege es egyre emelkedo osszege miatt a problemakat oldjak meg vegre es igy ne kelljen kovetkezo birsagot kiszabni.

    Azert nem tesznek legtobben bejelentest, mert az az o ugyuket nem mozditja mar elore, semmi hasznuk nem lesz belole (ohh, pedig ha csak egy egyszamjegyu percentet kaptam volna a nyolc szamjegyu birsagbol, karacsony lett volna ezerrrel :D), a kesobbieket vedene meg. De azokat meg mindenki leszarja :/

Új hozzászólás Aktív témák