Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz ph2012 #35056 üzenetére

    Akár lehet a hűtőgép kompresszora által is. Nem egyedi esetről van szó, pár éve az USA-ban például több páramentesítő készüléket is visszahívtak, lehetséges öngyulladás miatt:
    https://www.youtube.com/watch?v=w82980oDR4w
    Egyébként a panellakás alapból nem egy életbiztosítás: gondolj csak az elavult elektromos hálózatra, meg az egyéb körülményekre. Nálunk például a kilencediken gyulladt ki majdnem a nappali: épp könyvet olvastam, amikor a kanapé mögött szikrázó hangra lettem figyelmes. Elhúztam az ülőbútort a faltól, és látom, hogy a fehér dugalj lekormolt, belül meg szépen szikrázik. Az volt a szerencsém, hogy épp otthon voltam, és meghallottam. A tapétázott szoba semmi perc alatt leéghetett volna.
    A másik meg egy konkrét tűzeset volt, amikor az apósomtól kapott NDK-s mosógépünk kapott lángra. Este, munkából hazaérve, felraktunk egy mosást, majd olyan 21 óra körül lefekvéshez készülődtünk. Benyitottam a fürdőszobába, hogy megnézzem, kimosott-e már a gép. Az volt a fura, hogy nem kapcsoltam fel a villanyt, bentről viszont egy kis fény szűrődött ki. Kiderült, hogy a bakelit panel rövidzárlatos lett, és a mosógép belülről lángolt. Ja, és hadd ne mondjam, milyen segítőkészek voltak a szomszédok: a nejem a lépcsőházban segítségért kiabált, mégsem nyitott senki sem ajtót. Alig vártam, hogy végre elköltözzünk, és nekiálljunk építkezni. Itt már egy fokkal biztonságosabb a hálózat, meg ugye alapból van FI-relé is, de persze az sem garancia semmire.

Új hozzászólás Aktív témák