Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok!

    Ugyanilyen rendszerű Samsung gépünk van (SC4790), amit a kolléga linkelt, épp most szeretném cserélni. Ebben elöl a tartály alatt van egy szivacsszűrő, hátul a motornál pedig a HEPA. Tapasztalat, hogy rengeteg port köp vissza a levegőbe, én pedig porallergiás vagyok.

    Lévén, hogy párommal mindketten porallergiásak vagyunk (ő kevésbé, én nagyon), elgondolkodtam a porzsákos gép beszerzésén. Jelenleg egy 36nm-es lakásban lenne használva, többnyire parketta és járólap felületen, egy kisebb szőnyeg van a lakásban. Forgalmas út mellett lakunk, és vannak macskáink, tehát a kosz nálunk általában macskaszőrből és töménytelen mennyiségű porcicából áll, hetente 3x porszívózunk. A beállítható szívóerő számomra fontos, asztal, PC, stb takarításra is szoktam használni.

    Olvastam pár cikket a témában, ez alapján legalább 35-40-et (akár 50-et is) rászánnék a gépre. Ezt a tesztet 1 héttel ezelőtt még jónak tartottam, de azóta frissítették, ami abból állt, hogy ki lettek cserélve a típusok, a hozzájuk írt szöveg pedig változatlan, ezáltal nálam hitelét vesztett lett az oldal típusajánlások terén.

    Még vívódom, hogy porzsákos, vagy porzsák nélküli legyen, párom az utóbbit preferálja az olcsóbb fenntarthatóság miatt, én viszont porzsákosat vennék.

    Az olvasottak alapján a porzsákok kb 2-3 hónap alatt telnek meg, de a szagok és higiénia szempontjából nem jelent problémát, ha az egész lakást (konyhát, morzsákat is) azzal porszívózzuk?

    Porzsákosból tudtok ajánlani néhány típust, amiből érdemes választani? (Jöhet olcsóbb és drágább is, mondjuk 30-60e sávban)

    35-40 körül ezeket találtam, amit jónak tartok, van értelme többet rákölteni?
    Electrolux EPF65BR PowerForce
    Electrolux ESP73RR SilentPerformer

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák