Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz ribarszki #30605 üzenetére

    Kerestem én is, de sajnos nem tudok mindennel egyetérteni ezekből, már csak a tapasztalataim miatt is. Ahogy írtam használunk 2 db porzsák nélküli gépet is, és egyikkel sincsenek ilyen gondok. Nem hangosabb egyik sem minta az ugyanabban az ársávban lévő porzsákos, szívóerő tökéletes mindkettőnél, szabályozható és soha nem tekerem fullra, a szűrőket évek óta nem cseréltem csak tisztítottam és semmi bajuk. Az egyik egy kb 30e-es electrolux, valahol a 6-10 év között moscorog, a samsung szintén. Amióta megvetem nem költöttem rájuk, lehet hogy már érdemes lenne venni egy szűrőt beléjük de nem tűnnek vészesen koszosnak. Akkor ezek kivételek? A Samu ráadásul valami 16e környékén volt anno, most is kapni hasonlót ( ez nagyon hasonlít de az enyém régebbi típus), vennék is de nem tetszik hogy a levegőt hátrafelé fújja így felkavarhatja a port a háta mögött. ( erre nem gondoltam amikor vettük)
    Azért vegyük figyelembe hogy porszívóból nem mindenki akaor 50 és 100+-os gépet venni, mert azér taz olcsóbb is elvégzi azt a munkát, olcsóbbakban is van hepa és nem minden lakás 100nm + os. Kis lakásba szerintem felesleges egy 100e ft-os porszívó, akkor már inkább egy robot és egy olcsó nagy gép. Ez ugyanolyan mint a tv, hifi stb. Van akinek elég egy alap 82cm-ed tv, van aki szerint az semmire sem jó, hifiben ugyanez. Ezeket meg is értem, arra áldozok, de porszívóknál nem látom azt a csodát ( mondom, persze olyan helyen ahol nem muszáj) Ezért lehet jó lenne ha lennének kicsit objektívebb szemléletek és ajánlások is, nem hiszem hogy minden olcsó porszívó használhatatlan ár/teljesítmény arányában nézve. Inkább azt kellene megtalálni ami árában megfelelő. Néha ezek a topikok úgy tűnnek mintha néhány márka ügynöke dolgozna benne és csak pár típust ajánlanának magas ársávban. ( tv-háztartási gép és egyéb topikokban is látni ezt a trendet)
    Tehát a fentebb linkelt samu minőségével kibékülnék 20e alatt ha a levegő felfelé menne a motorból, ilyesmit keresnék. A por ürítése is egyszerű egyébként, ha nem blf@sz módon önti az ember, hanem pl beleteszi egy nejlonzacsiba a tartályt és úgy fordítja fel összezárt nejlonnal és pár mp-ig vár majd után veszi ki akkor az sem porol jobban mint egy porzsák amikor kiveszem a gépből.
    Az Electrolux pedig még talán itt volt ajánlott anno, nem tudom már pontosan milyen, talán olyasmi mint a ZCX6430, de lehet hogy az is, de mindenképpen valahogy így néz ki. Minden klassz tartozék van hozzá, igen hosszú kábel és baromi jól szív. A tisztítása pedig igen egyszerű. Ekkora viszont oda ahová most porszívót keresünk nem kell, kicsi garzonba nem kell ekkora gép.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák