Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca19 (a)

    aktív tag

    Mivel a nővérem most vett nemrég mosógépet (beleástam magam a témába illetve figyeltem a gépen a programokat, hogy melyik hogyan működik) és tesztelgettük, hogy milyen centrifordulat mire elég, leírom hogy kb. mire jutottunk. Őneki Samsung 400-800-1000-res fordulatok vannak, nálunk Whirlpool fix 600-as van. Szerintünk a 800-as már mindenre jó amúgy. De kicsit részletesebben azt mondanám, hogy nyáron meleg időkbe illetve télen egy meleg lakásban a 600-as centri elég, mivel azis eléggé kiszedi a vizet és nem gyűri meg a ruhákat. Vasalni szinte semmit nem kell, max. ingeket, szóval van úgy, hogy hónapokig elő sem kerül a vasaló. Mivel nekünk nem valami meleg télen a lakás, így a mi fix 600-asunk kissé kevés, főleg vastagabb pulóverekhez, törölközőkhöz illetve farmerokhoz, szóval nekünk kéne a 800-as fordulat(télen). De egy kimondottan meleg lakásban ez a 600 is elég, hideg lakásban a 800 az ideális. Az 1000-res centri fordulat meg szerintem vastag törölközőkhöz és farmerokhoz jó, máshoz nem igazán használnám, eléggé gyűri a ruhákat.

    Egyébként ami szerintem nagyon árt a ruháknak, az a mai mosógépek energiatakarékossága. Például a mi Whilrpool AWM 789 - 600-as gépünkön kétfajta kímélő mosás van: 1. ritkábban pörgeti a dobot, ezáltal kímél. 2.Illetve rengeteg vizet enged a dobba, és ezáltal nem csapkodja a ruhát a dobnak, illetve a ruhákat sem csapkodja, mivel azok úgymond "lebegnek" a vízben, és egymáshoz sem annyira nyomódnak. Az utóbbi 2. kímélő programmal szoktuk mosni az én kényesebb nyomott mintás felsőimet, ugyanis nem töri ki a mintát róla a gép. De például a nővérem Samsungján már nincs ez a 2. féle kímélő program, mert ugye energiatakarékosság van. Nekünk is sajnos nemsokára mosógépet kell cserélni, kíváncsi vagyok lehet-e még olyat venni, amin van ilyen fajta "sokvizes" program. Rossz belegondolni, hogy egy drágább ruha nyomott mintájával, egy Armanival, vagy egy Diesel-lel mit csinálna egy Samsung mosógép például. Szerintem 3-4 mosás után nem sok minta maradna az anyagon. Szóval ha mi vettünk volna egy olyan Samsung gépet akkor nem is tudom hogyan lenne kimosva néhány felsőm. És akkor még ott van az, hogy a Samsung mosás után, illetve minden öblítés után centriz (gondolom hogy kevés vízzel is távozzon a mosószer, mert öblítéskor is alig van benne víz), de egy centrizésnek is 4-5ször áll neli. Hát ez sem hiszem hogy jót tesz a ruháknak, és ezek szerintem mind csak az miatt van, hogy pár liter vizet megspóroljon az ember, de cserébe minden hamarabb tönkremegy szerintem, főleg a nyomott mintázatú ruhák.

    Amúgy ez a Whirlpool AWM 789-600-as elöltöltős gép 10 éves, heti 4-5 adag teljes mosás van vele mosva (fél adag talán 2-szer nem volt benne mosva), de ennek ellenére még szerelő nem látta, soha semmi hibája nem volt, mostanában kezdte azt csinálni, hogy centrizésnek mikor nekiáll, akkor nagyon ugrál, majd ad egy nagy kattanó hangot és onnantól a már megszokott módon abbahagyva az "ugrálást" centriz ki. Belenéztem, levettem a fedelét, a négy rugó normálisan tarja a dobot, szóval nem tudom mitől lehet ez, hogy ugrálva áll neki centrizni.

    http://www.diesel.com

Új hozzászólás Aktív témák