Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    Topikgazda

    válasz Goose-T #13563 üzenetére

    Nekem gyakorlatilag teljesen véletlenül sikerült kifognom egy igen jó samsung modellt anno! Kb 4 éve vettük, többen dícsérték a samu porszívókat.

    Az, hogy halk (tényleg halk - simán lehet tévézni és beszélni mellette, gyakorlatilag a szívást hallod a motorhangot nem) egy dolog, de zsákcsere után gyakorlatilag 50%-os hatásfokkal kell üzemeltetni szőnyegen, padlón pedig 70-80%. Értelemszerűen ahogy tellik a zsák úgy kell növelni a teljesítményt.

    Ha abból indulok ki, hogy 380W a szívóteljesítmény akkor, ha nincsen eldugulva a porszívó 200W-tal gyakorlatilag annyira erősen szívod a szőnyeget, hogy fel is tudod gyűrni. 500"-os szívóerő irgalmatlanul nagy és szerintem felesleges.

    Ami esetleg még hasznos, hogy a 4 évvel ezelőtti piac alapján már akkor feltűnt, hogy vizes és ciklonos normális porszívót 50 ezer forint alatt nem kapni.
    Ugyanakkor az is világossá vált számomra, hogy a cserélhető 3 rétegű zsákos, valamint HEPA szűrőkkel ellátott gépek 50 ezer alatt is jó minőségűek, kiválóan tisztítanak és a modern porzsákoknak köszönhetően a motor és a HEPA filter is sokáig tiszta marad!

    Ami fontos viszont, hogy jó minőségű (nem feltétlen gyári) -mi menalux zsákot használunk- 3 rétegű 1X használatos zsákot kell hozzájuk venni.

    [ Szerkesztve ]

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák