Új hozzászólás Aktív témák

  • cornflix

    újonc

    Sziasztok!

    Előre is bocs mindenkitől, jó hosszú és bonyolult leszek :)
    Egy "házimozit" szeretnék vásárolni. Idézőjelek közé írom, mert sajnos a keretem amit rászánhatok, a topik összefoglalójában említett belépő kategóriás rendszerekhez se nagyon elegendő. Körülbelül 50-60 E Ft-ről beszélek. Szerencsére a szoba, ahová a hangfalak kerülnének, igen kicsi, kb 10-12 nm. Nomeg a használt termékeket sem vetem meg, sőt. Ezzel a kerettel tisztában vagyok vele, hogy leginkább használtak közt érdemes nézelődni. Éppen ezért, nem is külön részekben (erősítő/hangfalszett/médialejátszó) gondolkodom, hanem inkább egy komplett rendszerben. A nagy bajom az ezekkel, hogy én soha az életben nem fogok bele blu-ray-t rakni, 3D-s blu-ray-t pláne, de talán még dvd-t se nagyon. Leginkább usb-n keresztül, külső háttértárról, vagy HDMI-n, laptopról üzemeltetném. Itt van például [ez a házimozi.] A hangfalak a kis szobámra elvileg tökéletesek, de félek, vajon az 50.000 Ft-ből mennyit dobok ki az ablakon azért, mert ez BD és 3D képes? Épp ezért gondolkodtam egy médiabox-ban is, de azzal együtt így kompletten nem nagyon árulnak hangfalszettet, úgyhogy rendesen megemelkednének az árak :)
    Még egy nagy kérdésem lenne: A laptopot HDMI-n keresztül a tv-re kötve használnám leginkább, mivel az ebben az árkategóriában lévő lejátszóknak általában 1 HDMI-jük van. Ebben az esetben ahhoz, hogy a hangrendszer megkapja a digitális 5.1-es hangot, annak az 1 HDMI-nek feltétlenül ARC képesnek kell lennie, vagy máshogy is megoldható a dolog?
    Itt van még [ez] a házimozi, az előző linkelt dvd-s kistestvére. Ha a Blu-ray funkciót úgysem használnám, ez jobban megérné? Vagy a hangfalai is annyival rosszabbak?
    Már két napja keresgélek, de nem találtam ezeknél jobbat. Nektek esetleg van ötletetek?

    Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!
    Csak egyet ne javasoljatok, hogy emeljem feljebb a ráfordítható keretet, mert az sajna nem megy :)

    Szép napot!

Új hozzászólás Aktív témák