Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Peak #67072 üzenetére

    Mi nemrég költöztünk másik bérlakásba, emeletes ház, a lépcsőház szépen vezeti felfelé a hangot + megy felfelé a meleg is, így a földszinten soha nincs olyan meleg, mint az emeleten.

    A földszinten a lépcsőfeljáróra csináltunk feleségemmel sk egy vastag függönyt + karnis persze.

    Az anyagot Budapesten a Margit híd Pesti hídfőjénél szereztük be a Jászai Mari téren. Ott van a villamos megállóval szemben egy kis anyagos bolt. Nagyon jó áron vannak (gondolom nagykerből, bárhonnan megmaradt) szöveteik.

    Mi egy bútorkárpit anyagot választottunk + lehet kapni közbélés anyagot. Ez vatelin szerű anyag, ruhák béleléséhez használják, de a függöny vastagítása/hangelnyelése is javítható vele. ;)

    Otthon méretre vágtuk + feleségem összevarrta a varrógépével és kiegészítésként kapott a hátoldalára egy borítást is vékony pamut szövetből (ezt IKEÁ-ban vettük egyszer leolcsózva).

    A karnis elég közel van a falhoz, hogy a függöny lehetőleg a széleken a falhoz érjen. Nálatok érdemes elég hosszúra hagyni, hogy vagy a földig érjen egészen, vagy akár rá is lógjon, bár ez utóbbi nem annyira esztétikus + asszony barát. :D

    Nem tudom mennyire segítség, nagyrészt DIY megoldás, de rövid időn belül kivitelezhető és elég olcsón kis is jön.

    Nálunk sokat csillapított a hangon, ami felmegy a lépcsőfeljárón. Tompítja a magas frekvenciákat elég jól és a meleg felfelé áramlását is elég jól megfogta.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák