Új hozzászólás Aktív témák

  • jaktib

    tag

    válasz BBéci #6516 üzenetére

    Nem szeretnék vitatkozni. Csak azt akartam mondani, hogy a készüléket gyártó cégek ezeket az un. AV erősítőket elsősorban a házimozi céljaira alakították ki, amivel valóban lehet cd-t is hallgatni, és van benne rádió, meg net elérés stb meg sok más egyéb ami a sztereó erősítőből hiányzik. De olyanokat elvárni amikre külön van gyártva (akár márkán belül is) egy készülék, ami mondjuk kifejezetten zenehallgatásra lett kifejlesztve, és ezt fő szempontnak kiválasztani szerintem nem helyes. És fikázni a készüléket, mert egy "30 éves" sztereó erősítő jobban szól sztereó módban. Ez talán olyan szerintem, hogy legyen itt egy másik példa is. Mint a számítógép és a konzol. Az egyikben direkt célhardver van játékra kifejlesztve, a másiknak meg sok minden egyebet is kell tudni, tehát nem várom el feltétlen, hogy hozza azt a játék sebességet, mint a konzol A konzol mert le tud játszani cd-t nem várom el, hogy úgy szóljon, mint egy cd játszó. Persze nincsen mindenkinek két rendszere, külön egy a zenére, és egy a filmekre, tehát elismerem, hogy fontos, hogy jól szóljon így is, úgy is, ebben egyetértek, csak ne ez legyen a a készülék értékelésekor a 90%-ban a véleményformálás alapja, mert ezek nem csak zenehallgatásra vannak kitalálva.
    Tudom a legfontosabb a hangja egy erősítőnek, de érdekes, hogy nem szokott felmerülni pl videó jel átalakítás minősége. Mert csak átmegy rajta a kép is, sőt még bele is lehet nyúlni a beállításaiba (bár én nem tettem).
    Vagy a kezelhetősége egy készüléknek, a menürendszer kinézete, konfigurálhatóságuk stb. Pl engem érdekelne az is mert pl. az enyémhez is nem kis leírás volt, és azért nekem nem minden volt egyértelmű. De lehet, hogy itt sokaknak sokszor cserélődik a gépük, és nekik egyértelmű sok minden ami nekem nem, akkor ez csak az én bajom :B A zenei filmek is több csatornásak ma már (ott dolgozik a mélynyomó is), ami nem sztereó, tehát ott is a házimozissága jön elő a sztereó erősítővel szemben ha jól gondolom, de lehet, hogy ebben tévedek.
    Ez csak az én véleményem amivel nem kell egyetérteni, csak gondoltam megosztom az észrevételem.

    "Tévedés, ez nem házimozi fórum."
    Ez az első hozzászólásban van
    "Ebben a topicban az erősítők közül házimozisokról van szó, hifire ajánlom a Hi-fi topicot. Árban 30 ezer Ft-tól a csillagos egekig mehetünk el."
    Ebből gondoltam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák