Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz Patice #18891 üzenetére

    Házimozi viszonylatban számít egérmozinak a 42 colos tévé.
    Az okát is leírtam, de kifejtem bővebben. Full HD film esetén - mi mással moziznánk - 160 centi az ideális nézési távolság. Ha ehhez állítod be a hangdobozokat, akkor a center túlságosan közel lesz, a frontokat nem tudod egymástól elég messze elhelyezni. Képzeld el ezt egy átlagos, 20-25 négyzetméteres nappali közepén! Szerintem rémesen nézne ki és már két ember sem tudna úgy leülni a tévé elé, hogy hangban és képben a maximumot kapja. Nyilván nem 12 négyzetméteres gyerekszobába ajánlok 65 colos tévét.
    A házimozi fogalma nem jelenthet többfélét, nagyon kis eltérések lehetnek. Alapvetően az igazi mozik hangulatát, képét és hangját igyekszünk otthonunkba vinni. Ha a látószög töredéke annak, már csak illúzió marad.
    A hangsugárzókat elsősorban nem a tévékhez illesztjük, hanem a szobához, hallgatói pozícióhoz, ízléshez, pénztárcához. Ülj be egy JBL ES80 frontokat tartalmazó hangrendszerbe az előbb említett távolságra. 1,7-1,8 méterről külön fogod hallani a mélyeket és a magasakat, nem tud összeállni egységessé a dobozok hangképe. Ezért vegyen valaki apró szatelliteket, mondjon le a telt, erőteljes hangzásról?
    Természetesen csak azok vesznek nagyobb tévét, vetítőt és vásznat, akik megengedhetik maguknak. De ha abban a hitben vannak, mert nincs tapasztalatuk, hogy 42 colos tévével is lehet nagy helyiségben házimozizni, akkor megveszik. Számukra lehet hasznos az én véleményem, tanácsom.
    A kép sosem lehet eléggé nagy!

    A Focal XS 2.1 nagyon rossz példa, mert multimédiás, íróasztalra, monitor két oldalára való, semmi köze a házimozihoz.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák