Új hozzászólás Aktív témák

  • rappit4

    őstag

    válasz BBéci #174387 üzenetére

    Engem csak az bosszant, hogy a legtöbb ember aki a kábelekkel babrál, a lehallgatási rendszere pl. teljesen kezeletlen akusztikai szempontból. Ha ennyi energiát és pénzt fektetnének az emberek a szobák/termek akusztikai kezelésére sokkal nagyobb előrelépéseket lehet elérni, mint a kábelek buzerálásával. És most nem azt mondom, hogy a 2 dolog kizárja egymást csak a nagyátlagról beszélek. Pl 100ezer forint amit a szobádra költesz, vagy 100 ezer amit egy kábelre szerinted melyik lesz nagyobb előrelépés?
    Sokkal előrébb lennénk, ha a hifista boltok a túlárazott csetreszek helyett akusztikai panelekkel foglalkoznának például.
    Persze sarkítottam az előző hszmben egy bizonyos szintig van kulonbseg a kabelek kozott de nem lényeges egyáltalán, hiszen az alap meghatározója a hangminőségnek 1. sorban a hangsugárzó, utána az erősítő és a terem. A többi dolog nem lényeges/számottevő.
    Ezzel veszekedhetsz amennyit akarsz de ez így van. Szerinted miért röhögnek ezeken a kábeles dolgokon a profi hangmérnökök 100%-a? Mégiscsak ők azok akik megalkotják azokat a hangokat amiket mi csak visszahallgatunk.
    #174391 Quetz:
    Pontosan

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák