Új hozzászólás Aktív témák

  • -KP-

    addikt

    válasz spiky03 #173992 üzenetére

    Ha egy javaslatot elfogadsz, méréskor mérsz külön movie és music configot is. Attól függően hogy szeretsz zenét hallgatni, hogy szubbal együtt vagy anélkül. Genesisnél nem tudom pontosan hogy van. Nálam a régebbi Arc esetén volt két külön fül a movie/music mérésre. A másik, hogy ne félj kísérletezni a szub hangerejével. Az Arc hajlamos a kelleténél alacsonyabbra venni a szub szintjét, bár elvileg a Genesisben ezt már javították.

    Mérés előtt én csinálnék quick measure-t megnézném mindegyik csatornát és csinálnék róluk screenshotot. Ha a hangsugárzóid és a szoba akusztikád megüt egy szintet, nem biztos hogy a mélytartomány felett érdemes belenyúlni a hangba, ha nincsenek nagy kiemeléseid a közép/magas tartományban. Hangsugárzó és szobafüggő persze.

    Mivel a 710 nem tud atmos így nem buksz semmit, érdemes lenne a Cavernt használni, ha van rá lehetőséged.

    A dupla szubról nem kell lemondani. Vagy veszel egy y csatlakozót és két szubot hajtasz ugyanazzal a jellel, vagy beiktatsz egy dsp-t, ez lehet akár minidsp is. Diy szub esetén akármilyen értelmesebb végfok meg tudja duplázni ugyanazt a bemenő jelet mindkét hangsugárzó kimenetre. De egy Monoprice vagy Arendal szubon is van szub kimenet amivel össze tudsz fűzni szubokat. Szóval seregnyi lehetőséged van.

    A crossover szubnak én házimoziban továbbra se látom sok értelmét, és igazad ilyet nem tud az ARC. De szerintem nem is kell. Nekem pont az a bajom vele, hogy nem tudod kihasználni vele a multi szubos elhelyezés előnyeit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák