Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz Tamoo #173162 üzenetére

    Valami ilyesmire számítottam, mert ezek mély-közép sugárzók (Pioneer CS5070), kis mágnessel, lemez kosárral, szóval olcsó driverek közepes, vagy annál gyengébb paraméterekkel.

    Mondjuk legalább 8ohmos, papír és 20cm.

    Szóval örülök, hogy legalább a konstrukcióval, ennyit ki tudtam hozni belőle, lehetett volna sokkal rosszabb is, benne volt a pakliban.

    Valóban zárt, ahogy Dénes is írta, és egymásnak háttal, egymás ellen dolgoznak, a képen alul felül. (push-push)

    Ha már itt tartunk, a méretezéssel nem foglalkoztam, egymásnak háttal fordítottam az eredeti dobozokat, miután a hátukat téglalap alakban kivágtam - kvázi összenyitottam a két dobozt -, és a közép és magassugárzó helyein lévő kivágásokat lezártam.

    Nem mentem el a széléig a vágásban, hogy a megmaradt szél merevítőként funkcionáljon, illetve a hsz. mágnesét is megtámasztottam egy-egy fa keresztmerevítővel.

    Dobozokat, miután egymásnak háttal fordítottam, áteresztettem rajtuk egy menetes szárat, a hossz és szél tengelyektől eltérő, előre kigondolt helyen, amit utóbb megfeszítettem.

    Az előfeszítés, meg az egymás ellen dolgozó hangszórók rezgéseinek egymás általi kioltása jót tett a doboz rezgéseinek, szerintem. ( Vékony farost lemez )

    Kapott még a doboz párnahuzatba "csomagolt" kőzetgyapotot is bőven. Kb. ennyi.

    [ Szerkesztve ]

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák