Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz VoidXs #168346 üzenetére

    Egy doktori alatt 28 milliót? Hogyan?? :) Amikor a doktorimat csináltam, akkor még 93500 Ft volt a doktori ösztöndíj, és bár dolgoztam mellette (nem sokat, mert nem volt rá időm), sőt csináltam egy szakfordítói diplomát is, miközben viszonylag olcsó albérletben laktunk a most már feleségemmel, de az általad felvázolt összeg tizede se jött létre, pedig nem éltünk nagyon nagy lábon...

    A sznobsághoz meg annyit, hogy szerintem nem a csóró létére vásárolt autótól, mobiltól, vagy épp házimozitól lesz valaki per def sznob. Ha arra az adott termékre valamiért "racionálisan" vágyik, szüksége van, használja/kihasználja, szereti-becsüli, és nem azért tartja, hogy mások előtt felvágjon vele, akkor az szerintem alapvetően lehet rendben. Persze egy omladozó vályog parasztházba tényleg nagyon overkill egy ötmilliós házimozi. De ha az tényleg annyira fontos a tulajának... hát fura, de még az is beleférhet. A vágyódásban nem a rációt kell keresni. Lásd lentebb.

    Ti például "racionálisan" néznétek engem hülyének, mert olyan igénytelen szar vagyok, hogy valószínűleg évekig beérném egy egyszerűen kalibrált közepes házimozi erősítővel (mondjuk Denon 3/4000 széria), meg mellé egy olyan hangfalszettel, amennyiért itt a "jobbak" egy subwoofert nem vennének meg (1M+). Nem mondom, hogy nem tudnék szebbet-jobbat-drágábbat elképzelni, de ahhoz először inkább egy másik ház kellene, sokkal nagyobb (és lehetőleg dedikált) moziszobával. És nagyon-nagyon-nagyon sokkal több pénz, hogy ne a leendő családi nyaralások árát - tízmilliókat - költsem el high-end driverekre, projektorra meg vászonra.

    Én meg azt tartom megmosolyogtatónak, hogy mi mindent képesek néhányan megtenni a kicsivel kisebb torzításért, vagy költenének extra százezreket néhány (mondjuk 3-5) Hz-ért. Elhiszem én, hogy jobb egy rohadt drága rendszer milliméterre beállítva, szarrá kalibrálva, de hogy a sznobizmushoz visszakanyarodjunk: valóban megéri?

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák