Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz arcitec #156191 üzenetére

    Nem, és erről már többször volt itt szó. :(
    Az igaz, hogy 4 Ohmos hangdobozokkal magasabb teljesítményt adnak le az erősítők, mint magasabb impedanciájúakkal, de csak akkor, ha nem korlátozzuk. Márpedig a 4 ohmra állítás egyfajta korlátozást jelent, ami tisztán, egyértelműen hallható: romlik a hangminőség. Ezt még az a fórumtárs is elismerte és megerősítette, aki az esetek döntő többségében az enyémmel ellentétes véleményeket fogalmazott meg.
    A sztereó erősítőkön nem szokott lenni átkapcsolási lehetőség, mégsem hallottam olyanról, aminek bármi baja lett volna az alacsony impedanciától.

    Amikor a Yamaha elő/végfokot teszteltem, kivételesen (soha nem volt szokásom) átállítottam 4 ohmra, mert a hangdobozszett tagjainak annyi volt az impedanciája. Aztán folyamatosan fanyalogtam, amikor hallgattam a rendszert. Elolvastam pár külföldi tesztet, az egyikben megemlítették ezt a jelenséget és egyértelműen az Ohm átkapcsolást nevezték meg a jelenség okának. Visszaállítottam a Yamahát 8 ohmra és láss csodát, megjött az erő és a dinamika. Ezt leírtam a cikkben: [link].

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák